UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-17 15:56

Jégkorong: gond nélkül győzött a Fehérvár az EBYSL elődöntőjének első felvonásán

Négygólos diadalt aratott a címvédő Fehérvár AV19 együttese a Vienna Capitals csapata ellen az osztrák U20-as jégkorongbajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Négy nap múlva a Bécsben harcolhatja ki a továbbjutást a Fejér megyei csapat.

B. V. – utanpotlassport.huA Fehérvár AV19 ifjúsági csapata után ezúttal a juniorokon volt a sor, hogy kiharcolják a döntőbe jutást az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban. Amíg a fiatalabbaknak a MAC-on át vezetett az út, addig az U20-asoknak az osztrák Vienna Capitals együttesét kell legyőzniük a fináléba kerülésért.

Ezúttal nem adott esélyt a Bécsnek a Fehérvár Forrás: Fehérvár AV19
Ezúttal nem adott esélyt a Bécsnek a Fehérvár Forrás: Fehérvár AV19
A címvédő Fejér megyeiek ráadásul a középszakaszhoz képest alaposan megerősödve, a felnőtt Erste Ligás csapat, a Fehérvári Titánok fiataljaival készülve vágtak a rájátszásnak, nem titkoltan az újabb aranyéremre hajtva. És ennek megfelelően már az első harmadban is fölényben játszott a Volán, kevés lehetőséget adott az ellenfélnek, sőt a végén Mihály Ákos révén a vezetést is megszerezte Andrej Brodnik együttese (1–0). A folytatásban is kézben tartotta a meccset a Fehérvár, a 25. percben pedig megduplázta az előnyét, a szintén a Titánoktól „érkezett” Madácsi Benedek találatával már kényelmes előnyt tudhatott magáénak. És a hátralévő percek már hálózörgés nélkül peregtek le, így magabiztosak lehettek a székesfehérváriak az utolsó szünet előtt (2–0). A harmadik harmadban mindent megpróbáltak az osztrákok, de nemhogy felzárkózniuk nem sikerült, hanem még mélyebb gödörbe kerültek. Előbb Rétfalvi Kristóf szerzett gólt, majd a Madácsi ütötte be a maga második, a fehérváriak negyedik találatát. Amely magabiztos sikert, és 1–0-s előnyt ér a csapatnak az EBYSL elődöntőjében. A következő meccset csütörtökön rendezik Bécsben, ahol már a fináléba kerülést is kiharcolhatja a címvédő.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL), ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS FEHÉRVÁR AV19–VIENNA CAPITALS (osztrák) 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) Gól: Madácsi 2 (25., 47.), Mihály (19.), Rétfalvi (46.) Kapura lövések: 27, ill. 26 Emberelőnyök: 3/0, ill. 5/0