UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-17 21:07

Visszakapaszkodtak, de a hajrában vereséget szenvedtek a ferencvárosi kézilabdás leányok a Győr elleni MK-döntőben

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

Bruckner Vince − utanpotlassport.hu A magyar kézilabda ünnepe volt a vasárnap délután. Kezdve a Szeged–Veszprém férfi csúcsrangadóval, majd a női Magyar-kupa debreceni Final Four bronzmérkőzésével és döntőjével. A Tisza-parti találkozón hiába kerestünk fiatal játékosokat, ellenben a Főnix Csarnokban láthattunk jó pár említésre méltó „utánpótláskorú” teljesítményt.

Klujber Katrint a Magyar-kupa négyes döntőjében sem tudták tartani Fotó: Kovács Tamás/MTI
Klujber Katrint a Magyar-kupa négyes döntőjében sem tudták tartani Fotó: Kovács Tamás/MTI
Azt már a hétvége előtt tudni lehetett, nem lesz egyszerű feladata egyik csapatnak sem a címvédő és továbbra is bombaerős Győr ellen, de ha kihívót akartunk keresni, azt az idén is az öt junior-világbajnokot (Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Klujber Katrin, Márton Gréta, Pásztor Noémi) felvonultató Ferencvárosban találtuk meg. A fővárosiak nem sziporkázó játékkal, de magabiztosan nyerték a kötelezőnek mondható, Dunaújváros elleni összecsapást, a csapat legeredményesebb játékosa a 19 éves Klujber Katrin volt, aki éppen a Fejér megyei alakulattól „költözött” a Népligetbe a múlt év végén, de meg kell említeni az utolsó percekben pályára lépett mindössze 17 éves Tóth Nikolettet is. A döntőben, ahogyan azt előzetesen mindenki várta, lényegesen nehezebb feladata volt a Fradinak, amely egészen katasztrofálisan kezdte a Győr elleni finálét. Bő húsz percnyi játék után 15–6 állt az eredményjelzőn, akkor alighanem a legvérmesebb szurkolók sem sejtették, hogy ebből még meccs lesz. Márpedig nagyon is lett. A második félidő elején mutatott kitűnő játékával visszaküzdötte magát a meccsbe Elek Gábor csapata, a 44. percben pedig már döntetlen volt az állás. Utána viszont a Győr ismét igazolta a papírformát, s látszólag – meg talán valójában is – meggyőző produkcióval, 32–29-es sikerével hódította el története során tizenegyedszer a Magyar-kupát. Ugyanakkor ez semmit nem von le a ferencvárosi hölgyek érdeméből, akik a világ legjobb csapata ellen kapaszkodtak vissza egy menthetetlennek tűnő csatában, ami már önmagában bravúr. A döntőben Háfra volt a legeredményesebb utánpótláskorú, ő is elsősorban a második félidőben remekelt, öt gólt hozott össze.
Az érdi Schatzl Natalie öt góllal zárta a debreceni hétvégét Forrás: MKSZ
Az érdi Schatzl Natalie öt góllal zárta a debreceni hétvégét Forrás: MKSZ
Persze, akadtak fiatalok másik három csapatban is. Az aranyérmes Győrben ezúttal csak a 18 éves Afentaler Sára kapott helyett a keretben, aki az Érd elleni, tizenhárom góllal megnyert elődöntő utolsó húsz percében kapott szerepet. A legyőzött, de vasárnap a harmadik helyet megszerző Pest megyei csapat keretében viszont öt utánpótláskorú (Király Réka, Landi Gabriella, Reizinger Sára, Schatzl Natalie, Simon Armilla) is helyet kapott, sőt a Dunaújváros elleni bronzcsata hajrájában mind az öten egyszerre voltak a pályán. A DKKA-ban pedig két fiatal lépett pályára: a kapus Vártok Ramóna és a jobbszélső Mihály Petra is megkapta a lehetőséget. Vagyis elmondhatjuk: a korosztályos válogatott játékosok is kivették a részüket a sportág ünnepének is beillő hétvégi eseményből.

AZ UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK SZEREPLÉSE A NŐI MAGYAR-KUPA NÉGYES DÖNTŐJÉBEN: Győri Audi ETO KC: Afentaler Sára (18 éves) 3 gól FTC: Faluvégi Dorottya (20) 5, Háfra Noémi (20) 9, Klujber Katrin (19) 11, Márton Gréta (19) 2, Pásztor Noémi (19) 5, Tóth Nikolett (17) Érd: Király Réka (17) 1, Landi Gabriella (17), Reizinger Sára (19) 1, Schatzl Natalie (18) 3, Simon Armilla (18) Dunaújvárosi KKA: Mihály Petra (18), Vártok Ramóna (19)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.