- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sportlövészet: Mészáros Eszter személyében egy magyar döntős már biztosan van az eszéki junior Európa-bajnokságon

Munkatársunk, Sztrik Martin helyszíni jelentése Eszékről utanpotlassport.hu [1] Kevés olyan (sport)esemény van a világon, amelyen szabad lőfegyvert használni. Nos, a sportlövészet – már a nevéből adódóan is – ezek közé tartozik. Így egyáltalán nem meglepő, hogy az eszéki Gradski Stadionban és közvetlen környezetében a héten reggeltől estig lövéseket hall az ember, tudniillik – mint ahogyan arról már beszámoltunk – a Dráva-parti városban zajlik a sportlövők 10 méteres, csütörtökig junior, majd péntektől vasárnapig pedig felnőtt Európa-bajnoksága.

A magyar csapat Forrás: MSSZ [2]

A magyar csapat  •  Forrás: MSSZ

A korosztályos kontinensviadalt a légpisztolyos vegyes csapatok nyitották hétfőn, összesen hatvannyolc versenyzővel, akik párokban mérették meg magukat. A fegyvernem képviselői  egyéniben ugyan kedden mérik össze tudásukat, bizonyára hasznos „felkészülésnek” bizonyult a csapatverseny. A mieink sajnos messze elmaradtak a döntőt érő első öt helytől; Komáromi Krisztina Panna és Nagy Máté kettőse a huszonnyolcadik, Fábián Sára Ráhel és Joó Attila duója pedig a harmincadik pozícióban zárt.

Közvetlenül a pisztolyosok után a légpuskás lányok álltak lőtábla elé, köztük Horváth Lea, Lovász Dorina és Mészáros Eszter, akikhez nagy reményt fűztek a sportág hazai vezetői. Figyelemmel kísérte honfitársai teljesítményét az ifjúsági olimpiát is megjárt Pekler Zalán, aki délután szintén lőállásba áll, ahogy mondta, nagy reményekkel.

A leány légpuskások selejtezőjének végeredménye [3]

A leány légpuskások selejtezőjének végeredménye a helyszíni kijelzőn

A magyar hölgyek közül – a várakozásoknak megfelelően – a gödöllői Mészáros Eszter érte el a legjobb eredményt. A fiatal tehetség a 104.2, 104.6, 103.8, 103.8, 103.9 lőtt körös sorozatát 104.9-el zárta, s ezzel feltette a pontot az i-re: kiharcolta helyét a döntőben. Társai közül Lovász Dorina a tizenegyedik, míg Horváth Lea a harminchetedik pozícióban zárt. A lányok csapatban negyedikként kvalifikálták magukat a szerdai negyeddöntőbe.

A leány légpuskások fináléját 13.45-től rendezik, a fiúk pedig 15 órakor kezdik meg a kvalifikációt.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [4] a sportági aloldalunkon.