UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-03-19 12:16

Eddig nem hoztak különösebb meglepetéseket a juniorbajnokság elődöntői

Különösebb meglepetés nélkül ért véget a fiú és leány junior röplabdabajnokság elődöntőinek első köre. Az egyetlen kivételt a Budaörs leánycsapatának feltűnően jó szereplése jelentette, az együttes két győzelmet aratott a hétvégén, ezzel magabiztosan vezeti csoportját.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huBár még nem dőlt el a továbbjutás kérdése a fiú és leány junior röplabdabajnokság elődöntőinek első felvonásán, lassan kirajzolódik, hogy valószínűleg mely csapatok jutnak be az áprilisi hatos döntőbe. Az elődöntők eddig lejátszott találkozóin a fiúknál a Kecskemét és a Dunaújváros, a leányoknál a Budaörs és a Vasas nyújtott százszázalékos teljesítményt.

Magabiztosan nyerte meg a mérkőzéseit a Kecskemét csapata Forrás: kecskemetiroplabdaclub.hu
Magabiztosan nyerte meg a mérkőzéseit a Kecskemét csapata Forrás: kecskemetiroplabdaclub.hu
Ami a fiúk elődöntőit illeti: Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia fiú juniorcsapatának másodedzője szerint eddig a papírforma érvényesült a B csoportban, amelyben a Kecskemét két megnyert mérkőzést követően vezeti a csoportot. A Bács-Kiskun megyeiek ráadásul a felnőttbajnokságban hétről-hétre vitézkedő két juniorkorú játékosuk, Pesti Marcell és Szabó Márton Károly nélkül léptek pályára. A csoportból a hatos döntőbe jutásra a MAFC-nak van még esélye, a fővárosiak ennek tudatában az NB I-es felnőttcsapat két juniorkorú játékosával, Bohnicsek Szilveszterrel és Kun Benedekkel erősítettek a hétvégi összecsapásokra. „Minden csapat célja, hogy bejusson a hatos döntőbe, ezért a lehető legerősebb kerettel igyekszik kiállni az elődöntők mérkőzéseire. Akik tehetik, a felnőttcsapatokban játszó juniorkorú játékosokat is bevetik a siker érdekében” − kezdte az értékelést Tomanóczy Tibor. A C csoportban a DSE Röplabda Akadémia mindkét mérkőzését megnyerte: a Szolnok, illetve  Győrt ellen. „Nekünk már csak egy mérkőzést kell megnyernünk ahhoz, hogy bejussunk a hatos döntőbe. Erre megvan minden esélyünk, hiszen az elődöntők első körében mindkét mérkőzésünkön magabiztos, 3:0 arányú győzelmet arattunk, ráadásul az elődöntők második körét hazai pályán játsszuk” – emlékeztetett Tomanóczy. Az A csoportban egyetlen találkozót rendeztek a hétvégén: Pénzügyőr–Kazincbarcika 3:2. A csoportban eldőlt a továbbjutás kérdése: a Pénzügyőr mellett a Kaposvár is a hatos döntő tagja. A leányoknál mindhárom csoportban lejátszották az elődöntő mérkőzések „odavágóit”: az A csoportban a Budaörs, a C csoportban a Vasas remekelt, míg a B csoportban körbeverték egymást a csapatok, így itt még nyitott a továbbjutás kérdése. Szappanos Máté, a Vasas leány juniorcsapatának vezetőedzője így nyilatkozott a C csoport mérkőzéseivel kapcsolatban: „Nagy szerencsénk volt, hogy a felnőttcsapatból három 21 éven aluli játékos is velünk tarthatott: Juhár Dalma, Mihály Dorka és Ambrosio Melani mindenféleképpen erősítést jelentett, nagy szerepük volt abban, hogy mindkét mérkőzésünket megnyertük. A forduló eredményeit befolyásolta, hogy az MTK nem engedte el U21-es korú játékosait az elődöntők első mérkőzéseire; ha ők ott lesznek a visszavágókon, még a kék-fehéreknek is lehet beleszólásuk a továbbjutás kérdésébe.” A szakember az A csoportban történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy a budaörsiek kitűnő rajtoltak, a hétvége egyik nagy meglepetését okozva ezzel. „Nem vártam, hogy a Budaörs mindkét mérkőzését megnyerni, fekete lónak számítanak ebben a csoportban. Az UTE-től ugyanakkor mindenféleképpen többet vártam, de még semmi sincs lefutva” – mondta a szakember.

Fiú junior röplabdabajnokság, elődöntők, 1. forduló B csoport: MAFC−Felsővárosi Fésüs 3:0 Kecskemét–MAFC 3:1 Felsővárosi Fésüs–Kecskemét 1:3 A csoport állása: 1. Kecskemét (2 mérkőzés / 4 pont), 2. MAFC (2/3), 3. Felsővárosi Fésüs (2/2). C csoport: DSE−Szolnok 3:0 Győr–DSE 0:3 Szolnok–Győr 3:0 A csoport állása: 1. DSE (2 mérkőzés / 4 pont), 2. Szolnok (2/3), 3. Győr (2/2)

 

Leány junior röplabdabajnokság, elődöntők, 1. forduló A csoport: Budaörs–UTE 3:0 Jászberény–Budaörs 0:3 UTE–Jászberény 3:1 Az A csoport állása: 1. Budaörs (2/4 pont), 2. UTE (2/3), 3. Jászberény (2/2) B csoport: Gödöllő–Nyíregyháza 3:0 Kaposvár–Gödöllő 3:2 Nyíregyháza–Kaposvár 3:0 A B csoport állása: 1. Gödöllő (3/3 pont), 2. Nyíregyháza (3/3), 3. Kaposvár (3/3). C csoport: MTK–Vasas 0:3 Békéscsaba–MTK 3:1 Vasas–Békéscsaba 3:1 A C csoport állása: 1. Vasas (2 mérkőzés / 6 pont), 2. Békéscsaba (2/3), 3. MTK (2/0)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.