UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-19 21:49

Jégkorong: a hazai U20-as bajnokságban és az EBJL döntőjében is előnybe került a Fehérvár AV19 csapata

Itthon és külföldön is remekelt a Volán: a székesfehérváriak a magyar U20-as jégkorong-bajnokság döntőjének első meccsén a nagy rivális MAC-ot múlták felül 5–4-re, míg az osztrák U18-as liga (EBJL) fináléjában ugyancsak győzelemmel kezdtek Klagenfurtban.

B. V. – utanpotlassport.hu Két döntős párharcot is megkezdtek kedd este a székesfehérvári jégkorongozók. A Volán juniorcsapata a hazai U20-as ligában a MAC ellen, míg az ifjúsági alakulat osztrák U18-as bajnokságban (EBJL) a Klagenfurttal szemben nyitotta a három nyert mérkőzésig tartó, mindent eldöntő csatát.

Megint nagy rangadót játszott a Fehérvár és a MAC, a végén a hazaiak örülhettek Forrás: Fehérvár AV19
Megint nagy rangadót játszott a Fehérvár és a MAC, a végén a hazaiak örülhettek Forrás: Fehérvár AV19
Az itthoni rangadón csak úgy, mint tavaly a két vezető utánpótlás-nevelő műhely együttese csapott össze. Az alapszakasz-győztes és címvédő fehérváriak az Erste Ligás felnőttgárda fiataljaival kiegészülve tekintélyt parancsoló első harmadot produkáltak, Sándor Flórián duplájával és Almási Márk találatával 3–0-ra elhúztak a fővárosi együttestől. A második húsz percre azonban már egy egészen másik MAC korcsolyázott ki. Két szlovák Extraligás játékos – Majoross Barnabás és Szigeti Ákos – villanásával pillanatok alatt egy gólra közelítették meg a hazaiakat. Sőt az egyenlítő találatot is bevitték, azt azonban videózás után érvénytelenítették a játékvezetők. A középső etap végére maradt is az egygólos különbség. Igaz, csak gyors gólváltás után: Péter Andor, illetve Kreisz Brúnó is betalált a rengeteg kiállítással tarkított találkozón. A harmadik harmad elején viszont már valóban kiegyenlítettek a vendégek, Majoross lövése talált újra utat a kapuba, ami után egészen nyílttá vált a csata. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a végső ütést a Volán vitte be, Kiss Patrik szerezte meg az ötödik hazai gólt, amelyre csak ordító helyzetekkel válaszolt a MAC. A háború első csatáját tehát a Fehérvár nyerte. Folytatás Budapesten, a Tüskecsarnokban.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 5–4 (3–0, 1–3, 1–1) Gól: Sándor 2 (8., 15.), Almási (12.), Péter (34.), Kiss P. (45.), ill. Majoross 2 (24., 41.), Szigeti (30.), Kreisz (38.) A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár AV19 javára

A két évvel fiatalabbak meccse már kevésbé eseménydúsan kezdődött. A klagenfurti összecsapás első harmadát uralták ugyan a székesfehérváriak, de az áttörés váratott magára.
Lépéselőnyben a Volán a Klagenfurt elleni EBJL-döntőben Forrás: Fehérvár AV19
Lépéselőnyben a Volán a Klagenfurt elleni EBJL-döntőben Forrás: Fehérvár AV19
Olyannyira, hogy a gól nélküli játékrész után az osztrákok szerezték meg a vezetést Fabian Hochegger révén. Aztán igazi tűzijáték kezdődött, három percen belül háromszor találtak be a csapatok: előbb Parragi Dániel, majd Hochegger, aztán újra Parragi. Így az utolsó harmadot 2–2-es állással kezdhették meg a felek. A fehérváriak Ausztriában is jobban bírták a végjátékot. Németh Kristóf előbb a 43., majd az 54. percben villant, ezzel pedig 1–0-s előnybe lőtte a csapatát. A Volán szerdán akár meg is duplázhatja előnyét, hiszen 18:30-tól újra Klagfenfurtban találkozik a két alakulat.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS KLAGENFURT–FEHÉRVÁR AV19 2–4 (0–0, 2–2, 0–2) Gól: Hochegger 2 (27., 35.), ill. Parragi (34., 36.), Németh K. (43., 54.) A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár AV19 javára

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.