UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-03-19 08:44

Pokoli nehéz próba előtt áll U19-es labdarúgó-válogatottunk, erős ellenfelek várják a horvátországi Eb-elitkörben

Az Európa-bajnoki szereplés kivívásáért indult útnak Horvátországba vasárnap délután U19-es labdarúgó-válogatottunk. Németh Antal szövetségi edzőnek nehéz dolga volt a válogatást illetően, hiszen a sérültek mellett az A-válogatottba meghívott Szoboszlai Dominik sem segítheti a csapatot az elitkörben.

Leiner Soma - utanpotlassport.huRemekelt ősszel U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtező első szakaszában, hiszen hazai környezetben, veretlenül vívta ki az elitkörös részvételt. A kontinensviadalra kijutni azonban kőkemény feladat: a júliusi, örményországi tornára a házigazda mellett csak a kontinens hét legjobbja, vagyis az elitkörös csoportok győztesei kvalifikálják magukat. A nyoni sorsoláson a mieinket a norvégok, a horvátok és a németek mellé húzták ki, így Németh Antal fiaira pokoli nehéz feladat vár.

Schön Szabolcséknak az A-válogatottba meghívott Szoboszlai Dominik nélkül kell harcba szállniuk az elitkörben Forrás: mlsz.hu
Schön Szabolcséknak az A-válogatottba meghívott Szoboszlai Dominik nélkül kell harcba szállniuk az elitkörben Forrás: mlsz.hu
„Nívós csoportba kerültünk, és a válogatást illetően sem volt egyszerű a feladatunk. Vannak posztok, amelyeken komoly hiánnyal nézünk szembe, míg a keretben öt remek képességű szélsőt is fel tudunk vonultatni” – tárja fel gondjait Németh Antal szövetségi edző. – „A sérülések sem könnyítik meg a helyzetünket: Mocsi Attila és Molnár Dominik biztosan lemarad az elitkörről, de Schön Szabolcs és Bokros Szilárd is problémákkal küszködik. Hadd említsem meg továbbá Bidzilya Antont, Kusnyír Eriket, Zsóri Dánielt és Tamás Nándort, akik immár az NB I-ben is letették a névjegyüket, ugyanakkor a határon túl született játékosok szerepeltetését az UEFA szabályzata tiltja.” A szakvezető Szoboszlai Dominik játékára sem számíthat, hiszen a Salzburg középpályása meghívót kapott Marco Rossi keretébe. „Természetesen az A-válogatott az elsődleges, azért dolgozunk, hogy később minél többen követhessék őt a felnőttekhez. Amikor stabil kerettaggá vált Salzburgban, már számítottam rá, hogy az elitkörnek nélküle kell nekivágnunk.” A válogatott utolsó felkészülési mérkőzését harmadosztályú ellenféllel szemben vívta, természetesen már a szerdai, norvégok elleni taktika is terítéken volt. „A kiválasztás, illetve a mozgások és a taktika szempontjából fontos volt a találkozó, ahogy arra számítottunk, kijöttek a hibák. Érzem a játékosokon, hogy már csak az előttük álló három mérkőzés jár a fejükben. Legfőbb célunk természetesen a kijutás, a minimális elvárás pedig az, hogy az utolsó, németek elleni mérkőzésnek még továbbjutási eséllyel vágjunk neki.” A magyar válogatott március 20-án 13 órakor mérkőzik meg Norvégiával, március 23-án 17 órakor Horvátország, március 26-án 14 órakor Németország az ellenfél. Mindhárom mérkőzés helyszíne a Split közelében fekvő Dugopolje.

AZ U19-ES VÁLOGATOTT 22 FŐS KERETE Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC), Kiss Ágoston (Illés Akadémia-Haladás) Védők: Bolla Gergő (Szombathelyi Haladás), Csóka Dániel (DAC), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Majnovics Martin (Mattersburg), Major Gergő (Puskás Akadémia), Temesvári Attila (Budapest Honvéd), Ujvárosi Ádám (DVSC) Középpályások: Bencze Márk (Vitesse), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia), Csonka András (FTC), Nándori Botond (Csákvár), Szánthó Regő (ETO FC Győr), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd) Támadók: Csoboth Kevin (Benfica), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Szerető Krisztofer (FTC), Tímári Norman (Kelen SC), Torvund Alexander (Stabaek)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.