UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-03-19 10:45

Sportlövészet: nem szívesen utaznának haza érem nélkül az eszéki junior Európa-bajnokságról a lányok

Megkezdődött az eszéki junior sportlövő Európa-bajnokság második napja. Ám a két gödöllői puskás lánnyal, a 19 éves Lovász Dorinával és a 16 esztendős Mészáros Eszterrel felidéztük a hétfőn történteket.

Munkatársunk, Sztrik Martin helyszíni jelentése Eszékrőlutanpotlassport.hu A sportlövők légfegyveres, 10 méteres junior Európa-bajnokságának második napja kezdődött meg, ám korántsem meglepetés, hogy a magyar csapatból szinte mindenki még a hétfői sikerekről beszél. Tudniillik – ahogyan arról már beszámoltunk Pekler Zalán ezüst-, Klenczner Márton pedig bronzérmet szerzett a fiú légpuskások versenyében, ám a lőtábla elé álló többi magyar fiatal is nagyszerűen helytállt, köztük a légpuskás lányok: Horváth Lea, Lovász Dorina és Mészáros Eszter. Utóbbi két lány ült le egymás mellé a nagyterem melletti, padokkal telerakott szobában, s mesélt a történtekről.

Az Eb-n résztvevő puskás csapat: Mészáros Eszter, Lovász Dorina, Klenczner Márton, Pekler Zalán, Török Ferenc és Horváth Lea Forrás: MSSZ
Az Eb-n résztvevő puskás csapat: Mészáros Eszter, Lovász Dorina, Klenczner Márton, Pekler Zalán, Török Ferenc és Horváth Lea Forrás: MSSZ
„Kicsit haragszom még mindig magamra, mert ha a végén jobban koncentrálok, akkor én is döntőbe juthattam volna” – mondja a 19 éves Lovász Dorina, aki a tizenegyedik helyen végzett a hétfői viadalban, míg társa, a 16 esztendős Mészáros Eszter bejutott a legjobbak közé, ahol épphogy lemaradt az éremről, a negyedik pozícióban zárt. „Nagyon izgultam az Eb előtt” – folytatta Dorina –, „szinte aludni sem tudtam, pedig vasárnap is direkt lefárasztottuk magunkat. Elmentünk sétálni, állatkertbe, jakkuzzizni, ittunk teát. Reggel, amikor felkeltünk valósággal letámadtuk egymást, mert mindkettőnknek arra volt szüksége, hogy valaki megnyugtassa. Ilyenkor sokat segít egy jó beszélgetés. Aztán közvetlenül a verseny előtt is átestem ezen a procedúrán, persze ekkor már a családommal. Körbetelefonáltam mindenkit, s egyöntetűen azt mondták nekem: nyugodjak meg, bízzak magamban, minden rendben lesz.” „Nem sokat aludtam én sem” – vette át a szót Eszter, aki nemrégiben felnőtt, junior és ifjúsági országos csúcsot lőtt. A 16 éves lánytól azt kérdeztük meg: mi járt a fejében két lövés között? „Majdnem végig az eredményjelzőt néztem. Mindig motivál, ha látom, hogy a többieknek milyen eredményeik vannak. Folyamatosan az járt a fejemben, hogyan tudnék még jobb lenni. Boldog voltam, hogy bejutottam a döntőbe, ahol igazából már örömből lőttem. Ott már teljes nyugalom lett úrrá rajtam. Edzőm, Laci bácsi is mondta, bízzak magamban, és minden jó lesz. Nem mondom, hogy nem vagyok kissé csalódott, hogy egy hellyel lemaradtam a dobogóról, de boldog vagyok, hogy ilyen eredményt értem el az első Európa-bajnokságomon.” A lányoknak azonban csapatban még bőven meg van esélyük érmet szerezni. A trió ugyanis negyedik helyen jutott be a szerdai negyeddöntőbe, ám elnézve teljesítményüket, joggal bizakodhatunk a dobogós helyezésben. „Mindent el fogunk követni, hogy éremmel utazzunk haza, nemcsak magunk miatt, hanem egymásért is. Én ma vegyes párosban is lőni fogok Klenczner Marcival, a cél pedig ugyanúgy egyértelmű” – zárja Eszter, aki el is indul, hogy felkészítse magát a következő megméretésre. Kedden délelőtt az alapversenyt rendezik a légpuskás vegyes csapatoknak, köztük a Mészáros, Klenczner duónak és a Pekler Zalán, Horváth Lea kettősnek. Délben a légpisztolyos fiúk állnak lőállásba, Joó Attilával, Tamási Péterrel és Nagy Mátéval, ezzel egy időben pedig a légpuskások döntőjét bonyolítják le. Végül a pisztolyos lányok – Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam és Komáromi Krisztina Panna – zárják a napot. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.