UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-20 21:46

Jégkorong: egyenlített a Klagenfurt a Fehérvár ellen az EBJL-döntőben

A második összecsapáson a Klagenfurt bírta jobban a hajrát, így kiegyenlített a Fehérvár ellen az osztrák bázisú U18-as jégkorongliga fináléjában. A két ausztriai találkozó után hazai pályán folytathatja a Volán a három nyert meccsig tartó párharcot.

B. V. – utanpotlassport.huIdegenbeli sikerrel kezdte a Fehérvár AV19 együttese az osztrák U18-as jégkorongbajnokság fináléját. Nagy András csapata kedden 4–2-re nyert Klagenfurtban, de nagy ünneplésre biztos nem volt mód, ugyanis huszonnégy órával később, szintén az ausztriai városban újra jégen volt a csapat a párharc második összecsapásán.

Ezúttal nem bírt a Fehérvár a Klagenfurttal az EBJL-ben Forrás: Fehérvár AV19
Ezúttal nem bírt a Fehérvár a Klagenfurttal az EBJL-ben Forrás: Fehérvár AV19
A meccs az első találkozáshoz hasonlóan gól nélküli nyitó harmaddal indult, a hazaiak fölénye nem vezetett eredményre. Sőt a második etap elején Ambrus Gergő révén a fehérváriak szerezték meg a vezetést, ekkor akár arról is álmodozhattak a kékmezes játékosok, hogy már a harmadik, hazai fellépés előtt a győzelem kapujába érhettek. Az előny azonban a középső húsz perc végéig sem tartott ki, klagenfurti oldalról Niklas Ofner egyenlített. Így teljesen nyílt maradt az összecsapás a harmadik harmadra. Amely ezúttal a tegnapi találkozóval ellentétben a hazaiaknak sikerült jobban. Finn van Ee vitte be a győztes találatot, s miután csapata 2–1-re győzött 1–1-re módosította az aranypárharc állását. A pályaelőny ugyanakkor immár a Volánnál van. És ne feledjük, most két székesfehérvári mérkőzés következik, az elsőt szombaton vívják a csapatok.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS KLAGENFURT (osztrák)–Fehérvár AV19 2–1 (0–0, 1–1, 1–0) Gól: Ofner (34.), van Ee (54.), ill. Ambrus (27.) A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.