UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-21 20:46

Jégkorong: három perc rövid zárlat elég volt a bécsiek egyenlítéséhez a Fehérvár ellen az EBYSL-elődöntőben

Háromszor is megszerezte a vezetést, mégis alulmaradt a Fehérvár AV19 együttese az osztrák U20-as jégkorongbajnokság elődöntőjének második mérkőzésén. Andrej Brodnik csapata 6–3-as vereséget szenvedett a Vienna Capitals vendégeként, így készülhet a szombati, mindent eldöntő székesfehérvári összecsapásra.

B. V. – utanpotlassport.huA hazai bajnokság fináléját győzelemmel kezdte a Fehérvár AV19 U20-as jégkorongcsapata, csütörtökön az osztrák bázisú juniorliga (EBYSL) döntőjéért utazott Bécsbe a Fejér megyei alakulat.

Kikapott a Fehérvár Bécsben, így egyelőre nem jutott az EBYSL döntőjébe Forrás:
Kikapott a Fehérvár Bécsben, így egyelőre nem jutott az EBYSL döntőjébe Forrás:
A találkozó első harmadában, bár a Capitals játszott fölényben, a Volán játékosai lehettek elégedettebbek, Halasi Márk révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapat. A folytatásban aztán beindult a gólgyártás. A nagy versenyfutásból végül a fehérváriak jöttek ki jobban, egyenlített a Bécs, arra Almási Márk válaszolt, majd újra egalizáltak a hazaiak, de Császár Hunor újra visszaállította az egygólos különbséget. Ám hiába kezdte előnyben az utolsó etapot a címvédő, a harmad közepén jelentkező háromperces rövid zárlat és a három bekapott gól a Vienna Capitals győzelmét eredményezte. A hazaiak végül 6–3-ra nyertek, s kiharcolták a szombati, mindent eldöntő székesfehérvári találkozót. A Fehérvár programja pedig újabb meccsel bővül, hiszen a hazai bajnoki finálé mellett az EBYSL elődöntőjét sem nyerte még meg.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL), ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS VIENNA CAPITALS (osztrák)–Fehérvár AV19 6–3 (0–1, 2–2, 4–0) Gól: Artner (24.), Müller (34.), Kurochkin (50.), Maxa (51.), Maurer (52.), Antal (60.), ill. Halasi (7.), Almási (33.), Császár (39.) A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.