UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-03-21 12:44

Vívás: az Eb-címvédés után a toruni kadét-világbajnokságra készül a tataiak 16 éves párbajtőrözője, Büki Lili

Második korosztályos Európa-bajnoki címe után immár a lengyelországi kadét- és junior világbajnokságra hangol az OMS-Tata 16 éves párbajtőrözője, Büki Lili. A foggiai kontinensviadalon összeszedett sérülése azonban egyáltalán nem segíti a felkészülését, mégis abban bízik, a toruni verseny rajtjára százszázalékos lesz, és ismét messzire jut.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A kadétok között a párbajtőrcsapattal címet védett és egyéniben bronzérmet nyert úgy, hogy csak a későbbi győztes Muhari Esztertől szenvedett vereséget. Néhány nappal később pedig a juniorok mezőnyében is remekelt, s a hatodik helyen zárta az U20-asok egyéni viadalát. Így szerepelt a nemrégiben véget ért foggiai korosztályos vívó Eb-n az OMS-Tata 16 éves versenyzője, az immár kétszeres kontinenselső Büki Lili, aki természetesen elégedett volt a néhány héttel ezelőtti produkciójával.

Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz Forrás: Bizzi Team
Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz Forrás: Bizzi Team
„Addig a mostani évadban nem nagyon voltak éppen sikeresek a versenyeim, de nagyon bíztam benne, hogy az Európa-bajnokságon minden másképpen lesz. Szerencsére így is alakult. Nagyon örültem a csapatnak, az egyéninek és a juniorok között is sikerült jól vívnom, elégedett vagyok az olaszországi teljesítményemmel.” Ugyanakkor a foggiai kontinensviadalról keserű emléke is van a tataiak vívóreménységének: a verseny végén összeszedett egy sérülést, amely miatt  még most sem százszázalékos, így nem tud tökéletesen felkészülni az április 6-án kezdődő toruni korosztályos világbajnokságra. „Sajnos még Foggiában meghúzódtam, és azóta sem tudok teljes értékű edzést végezni. De ez nem azt jelenti, hogy nem készülnénk az edzőmmel. Egyelőre sérült vagyok, de javulok, és hátravan még három hét a rajtig...” A kissé zaklatott felkészülés közben nem is akart konkrét célt megfogalmazni a vb előtt a korábban a riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét is legyőző, még kadétkorú versenyző. „Elsősorban az a célom, hogy el tudjak indulni. Remélem, ezt az első akadályt sikerrel veszem, aztán jön csak a neheze. Próbálom majd a maximumot nyújtani, és hogy az mire lesz elég? Meglátjuk.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.