UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-03-23 12:23

Bravúrra készül az Eb-elitkörben U19-es futsalválogatottunk

Vasárnap délután megkezdi szereplését a grúziai Európa-bajnoki elitkörben U19-es futsalválogatottunk. Frank Tamás együttese a házigazdák ellen nyitja a minitornát, majd hétfőn a toronymagas favorit spanyolok, szerdán pedig a törökök következnek.

L.S. - utanpotlassport.huNincs könnyű helyzetben U19-es futsalválogatottunk a lettországi Eb-kvalifikációt illetően. Az UEFA először rendez kontinensviadalt e korosztályban, a házigazdák mellett pedig mindössze hét csapat juthat ki a tornára. A mieink így csak az elitkör megnyerésével szerezhetnek repülőjegyet a Baltikumba.

A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu
A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Az Európa-bajnokságra a grúz, a török, de legfőképp a spanyol csapaton át vezethet az út, az ibériaiak egyértelmű esélyesként vágnak neki az elitkörnek. A magyar együttes a felkészülés utolsó állomásaként Csömörön kétszer is megmérkőzött a belgákkal, és mindkét alkalommal döntetlenre végzett. Frank Tamás fiai vasárnap a házigazda grúzok ellen nyitják a minitornát Tbilisziben, a remények életben tartásához mindenképpen győzelemre lesz szükség. „Amennyire lehetett, felkészültünk a tornára, néhány nap múlva meglátjuk, mire elég, amit végeztünk. Három nagyon kemény meccs vár ránk, a spanyolok kiemelkednek a mezőnyből, de alighanem a harcos grúz csapat ellen is meg kell majd szenvednünk a pályán. Az első két forduló után eldől, hogy lehet-e esélyünk a bravúrra, a tornagyőzelemre. Az utolsó felkészülési mérkőzéseinken még voltak hibáink, ezeket megpróbáltuk javítani az összetartás utolsó napjaiban. Fontos, hogy a meccseken belül végig kiegyensúlyozottan, koncentráltan játsszunk, és helyzetkihasználásunk is megfelelő legyen.  Ebben az esetben sikerrel zárhatjuk a vasárnapi nyitómeccset” −tekintett előre az mlsz.hu-nak adott interjújában Frank Tamás.

AZ U19-ES FUTSALVÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Dohány Dominik (Aramis SE), Győrfi Bálint (ETO SzC) Mezőnyjátékosok: Juhász Donát (Aramis SE), Fekete Márk (Aramis SE), Fekete Olivér (Aramis SE), Nagy Kevin (Haladás), Csóh Patrik (BME), Gerencsér Antal (Haladás), Szakasics Balázs (Haladás), Sipos Robin (MVFC), Soltész István (FTC), Östör Martin (Szigetszentmiklós), Rónaszéki Botond (BME), Tama Ádám (ETO SZC)