UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-23 20:47

Kettőből kettő: a dánokat is simán lelépte a női junior kézilabda-válogatott a siófoki Négy Nemzet-tornán

A dánoknak sem kegyelmezett a női U19-es kézilabda-válogatott a Balaton-parti felkészülési viadalon: Golovin Vlagyimir együttese 29–22-re múlta felül a skandinávokat, így vasárnap a tornagyőzelemért mérkőzhet a franciákkal a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

B. V. – utanpotlassport.huNem túlzás, Európa elitje játszik a Siófokon zajló női junior felkészülési kézilabdatornán. Azonban hiába a minőségi ellenfél, a világbajnoki ezüst- és Eb-bronzérmes magyar válogatott a pénteki nyitó fordulóban tizenöt góllal múlta felül a német együttest.

Csapó Kincső remekül védett, sőt még gólt is szerzett a dánok ellen a siófoki Négy Nemzet-tornán Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Csapó Kincső remekül védett, sőt még gólt is szerzett a dánok ellen a siófoki Négy Nemzet-tornán Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A szombati folytatásban már a dán alakulat következett, amely az első meccsén kikapott a franciáktól. Kácsor Grétaék az északi rivális ellen sem vettek vissza, a találkozó elején ott folytatták, ahol a németek ellen abbahagyták, így a dán szakvezetőnek 5–2-es állásnál, már a hatodik percben időt kellett kérnie. A játék képe azonban nem változott, sőt… A mieink folyamatosan növelték az előnyüket, olyannyira, hogy a félidő végére már tíz góllal vezettek. Amellett, hogy a támadójáték remekül ment, a védekezés és a kapus Csapó Kincső teljesítménye is dicsérendő, hiszen csupán nyolc gólt kapott a magyar csapat. A második félidőben így már ismét csak a győzelem különbsége volt kérdéses. A találkozó utolsó szakaszában kicsit többet hibázott Golovin Vlagyimir együttese, ennek tudható be, hogy a dánok nyerték a második harminc percet, de a világ egyik legerősebb együttese ellen aratott hétgólos sikert azért nem kell különösebben megmagyarázni… Golovin szövetségi edző, bár látott hibákat a csapata játékában, összességében elégedett volt a lányok produkciójával: „Nem volt ez könnyed győzelem, keményen megdolgozunk érte, hogy ekkora legyen a különbség. Amit elterveztünk, abból sok megvalósult, de volt, ami nem. Ez újabb állomása felkészülésünknek, bízom benne, hogy a győri Európa-bajnokságon ennél is jobbak leszünk.”

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK MAGYARORSZÁG-DÁNIA 29–22 (18–8) MAGYARORSZÁG: Csapó 1, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Afentaler 5, Albek 4, Arany, Bánfai 3, Háfra L. 1, Kácsor 3, Kellermann 3, Mihály, Pál 4, Schatzl Natalie, Simon A. 1, Stranigg, Tóth N. 1, Vámos P. 3, Varga. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir. A másik mérkőzésen: Franciaország-Németország 21–21 A torna állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Franciaország 3, 3. Németország 1, 4. Dánia 0 A torna további programja: Március 24., vasárnap: 9: Dánia-Németország 11: Magyarország-Franciaország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.