UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-03-23 14:35

Kézilabda: a korábbi válogatott játékos, Fiedler Erika több mint másfél évtizede az FTC utánpótlásrészlegében dolgozik

A Ferencváros női kézilabdacsapatában – a pályán és azon kívül is – akármerre nézünk, klasszisokat találunk. Az egyik közülük a serdülőegyüttest irányító egykori kiváló balszélső, Fiedler Erika, aki 2002 óta megszakítás nélkül edzősködik a Népligetben. Vele beszélgettünk az FTC-ben játszó fiatalokról, a Fradi családról és a terveiről.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huHa létezik a Fradi család, akkor azt alighanem a leginkább a zöld-fehérek női kézilabda-szakosztályában kell keresnünk, amelynek utánpótlásrészlegében korábbi FTC-klasszisok sora dolgozik, mint Fiedler Adrienne, Kökény Beatrix, Pádár Ildikó, Simics Judit és Szarka Éva. Na, meg a több mint másfél évtizede a Népligetben edzősködő, a korábbi válogatott balszélső, jelenleg a serdülőcsapatot irányító Fiedler Erika, aki bár miután befejezte pályafutását, tartott egy néhány éves szünetet, valójában mindig a sportág közelében maradt.

Fiedler Erika tizenhét év után is imád az FTC utánpótlásában dolgozni
Fiedler Erika tizenhét év után is imád az FTC utánpótlásában dolgozni
„Számomra egyértelmű volt, hogy nem távolodom el a kézilabdától, de amikor kilencvennyolcban abbahagytam a játékot, volt egy közel négyéves pihenőm, majd kétezer-kettőben kerültem a Népligetbe, és azóta is megszakítás nélkül itt vagyok.” Külön öröm a számára, hogy manapság azokat az embereket mondhatja kollégáinak, akikkel egykoron a pályán is a zöld-fehér sikerekért küzdött. „Szerintem ez a legjobb dolog a világon, hogy még ma is együtt vagyunk, és hasonlóképpen összetartó csapatot alkotunk, mint játékosként. Természetesen így könnyebben megy a kooperáció az egyes csapatok között, gyakran összeülünk, és megbeszéljük, megvitatjuk az észrevételeinket, terveinket.” A ferencvárosi szakvezető jelenleg a 2003-2004-es korosztállyal dolgozik, és remekül érzi magát a serdülőkorú gyerekek között. Kérdésünkre elmondta, esze ágában sincs a jövőben sem felnőttegyüttest irányítani. „Egyáltalán nem szeretnék nemhogy felnőttcsapattal dolgozni, de már az ifjúsági korosztályba sem mennék fel szívesen. A serdülőkkel és annál kisebbekkel viszont nagyon szívesen dolgozom, ebben a korosztályban a nevelés nagy részét elvégzik a kollégák, én már általában céltudatos gyerekeket kapok, akik tudják, hogy mit akarnak a kézilabdától. Úgyhogy nálunk már inkább a szakmai munkán van a hangsúly.” Fiedler csapata remekül teljesít a korosztályos bajnokság Keleti csoportjában, az élen állnak, egyetlen döntetlenjük mellett tizenhét mérkőzésen diadalmaskodtak, és természetesen a dobogóra vágyik a társaság. A játékosok kemény, ugyanakkor kedves, jószívű edzőnek tartják trénerüket. Aki pedig nap, mint nap rengeteget kap tőlük és a Ferencvárostól. „Öröm minden nap megérkezni ebbe a megnyugtató, barátságos, családias közösségbe. Nekem sajnos nem lett gyermekem, így azokat a ma már felnőtté vált lányokat tekintem a gyerekeimnek, akik e bő másfél évtized alatt megfordultak a csapataimban. Fantasztikus érzés, amikor időnként találkozunk, és beszélgetünk egy kicsit.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.