UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-03-24 16:40

Labdarúgás: három góllal voltak jobbak angolok, lemaradt az Eb-ről U17-es leányválogatottunk

Bár mezőnyben nem teljesített rosszul, hátul végzetes hibákat követett el U17-es leányválogatottunk, így háromgólos vereséget szenvedett az angoloktól az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel biztossá vált, hogy Schumi Dorottya együttese lemarad a bulgáriai kontinensviadalról.

L.S. - utanpotlassport.huZsinórban negyedik alkalommal jutott az Európa-bajnoki elitkörbe leány U17-es, illetve U19-es labdarúgó-válogatottunk. A kontinens középmezőnyéhez tartozó magyar csapatoknak ugyanakkor az Eb-kvalifikációt illetően pokoli nehéz a feladatuk, hiszen mindkét korosztályban csupán nyolc csapat vehet részt a kontinensviadalon.

Három gól volt a különbség az angol és a magyar válogatott között Fotó: mlsz.hu
Három gól volt a különbség az angol és a magyar válogatott között Fotó: mlsz.hu
A Schumi Dorottya vezette U17-es együttes ősszel a macedónokat és bosnyákokat is felülmúlta a selejtező első szakaszában, míg a franciáktól vereséget szenvedett. A hazai rendezésű elitkörben a görögök ellen 1−1-es döntetlennel rajtoltak a lányok Gyirmóton, az angolok ellen pedig csak a győzelemmel maradhatott reális esély a kijutásra. A szigetországiakkal szemben ugyanakkor nem mutatkozott reális lehetőség a pontszerzésre, különösen, hogy Gemma Grainger együttese hengerelt a grúzok elleni nyitómeccsen (8−0), illetve a selejtező első szakaszában is meggyőző teljesítményt nyújtott. Ennek ellenére nem feltartott kézzel lépett pályára a magyar csapat, sőt mezőnyben kilencven percen át egyenlő félnek bizonyult. A védekezésben mutatott bizonytalanság azonban csakúgy, mint a görögök ellen, megbosszulta magát: az első játékrészben Eleanor Dale két kapitális megingást használt ki, míg a fordulást követően Fran Stables állította be a 3−0-s végeredményt. A vereséggel eldőlt, hogy U17-es leányválogatottunk lemarad a korosztály bulgáriai Európa-bajnokságáról.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR Magyarország−Anglia 0−3 (0−2) Gyirmót, vezette: Madrona (spanyol) Magyarország: Halla − Buzás, Pápai, Fördős, Róth − Ploner, Papp L. (Gaál, 75.), Savanya − Palakovics (Török, 89.), Nagy F., Nagy V. (Zsédely, 58.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya Anglia: Orman − Morris, Hack, Le Tissier, Johnson − Fleming, Grant, Filis, Matthews (Stables, a szünetben) − Robinson (Ware, 94.), Dale (Harries ,76.). Szövetségi edző: Gemma Grainger Gól: Dale (29., 32.), Stables (48.) A csoport másik mérkőzése: Görögország−Grúzia 16.15

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.