UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-03-25 18:17

A röplabdatehetség Varga Elizabet-Lenke spanyolul tanul, de a pályán szavak nélkül is megérteti magát

A 20 éves Varga Elizabet-Lenke mérkőzésről mérkőzésre kiemelkedő teljesítményt nyújt a Fatum-Nyíregyháza felnőtt női röplabdacsapatában. A bajnokaspiráns együttes feladóátlója egyelőre nem számol sem a bajnoki címmel, sem a válogatottsággal: ahhoz, hogy mindkettőt bezsebelje, még rengeteget kell dolgoznia.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huVarga Elizabet-Lenke a női Extraliga vasárnapi röplabda-elődöntőjének első mérkőzésén nemcsak csapata, a Fatum-Nyíregyháza, hanem az egész mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult a Békéscsaba ellen 3:0 arányban megnyert mérkőzésen. A fiatal játékostól az elmúlt hónapok során nem először láttunk ehhez hasonló jó teljesítményt.

Varga Elizabet-Lenke először bajnokságot nyerne, azután jöhet a válogatottság Forrás: kelet.hu
Varga Elizabet-Lenke először bajnokságot nyerne, azután jöhet a válogatottság Forrás: kelet.hu
− Milyen volt a spanyol nyelvóra? − Mint mindig, most is nagyon jó. Sok alkalommal játszottam már együtt spanyol ajkú játékosokkal, nagyon megtetszett a nyelv, úgy gondoltam, ebbe is belevágok. Ez már a negyedik idegen nyelv, amit igyekszem elsajátítani. − Hogy lehet, hogy a profi sport és az egyetem mellett még nyelvórákra is van időd? − Szabadnapot kaptunk a tegnapi megnyert meccs után. Őszintén megmondom, ránk is fért, hiszen eléggé nagy a sorozatterhelés. Néha úgy alakul, hogy egy héten három mérkőzést is játszanunk kell. − Méghozzá nem is akármilyeneket… Ráadásul neked óriási a szereped a sikerekben. − Mindez a sok munkának és a vezetőedző bizalmának köszönhető, ezek nélkül nem tartanék ott, ahol most vagyok. Mielőtt tavaly idekerültem Nyíregyházára, másfél évet játszottam Marosvásárhelyen a felnőtt csapatban, így a közeg sem ismeretlen számomra. Nagyon szeretem azt a mentalitást, amellyel az idősebbek a fiatalokat kezelik: sokat segítenek nekünk a pályán és a pályán kívül is, ha kell, „oda is szólnak”, persze mindig segítő szándékkal. Rajtuk kívül a vezetőedzőnk is sokat segít a fejlődésben, főként a technikai elemek tökéletes elsajátításában. Sajnos a fogadás és a védekezés még nem az erősségem, de azon vagyok, hogy azokban is fejlődjek. − Hiszen a cél a válogatottság, nem? − Igen, amióta röplabdázni kezdtem, csak arra gondolok, hogy egyszer válogatott legyek. Fiatalabb koromban jó volt látni, hogyan lettek a nagyokból válogatott-játékosok, azok a pillanatok nagyon megragadtak az emlékezetemben. Erre gondolok minden nap, amikor edzésre indulok, és igyekszem kitűnni a többiek közül. A többi már nem az én dolgom. A vasárnapi meccsünkön ott volt Jan De Brandt, a felnőtt női válogatott kapitánya is, remélem csupa jó dolgot jegyzett fel velem kapcsolatban. − Lehet, hogy a bajnoki döntő közelebb van, mint a válogatottság. − Így van, és a legfőbb célunk, hogy bejussunk a döntőbe, de a csapattársaimmal megfogadtuk, hogy mindig csak a következő lépésre gondolunk: ez jelen esetben a Békéscsaba elleni következő mérkőzés. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.