UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-26 13:46

Jégkorong: fehérvári aranyszavak az osztrák U18-as bajnoki diadal után

A Klagenfurt legyőzésével a Fehérvár AV19 nyerte az osztrák U18-as jégkorongliga 2018/19-es évadját. A Volán-sikerről a vezetőedző Nagy András mellett a csapatkapitány Horváth Milán és a gárda csatára, Rétfalvi Kristóf beszélt.

B. V. – utanpotlassport.huAz előző szezonban nyert ezüstérem után vasárnap a csúcsra ért a Fehérvár AV19 együttese az osztrák bázisú U18-as jégkorongbajnokságban, az EBJL-ben. Nagy András együttese nagy magasságokat és mélységeket is megélt az elmúlt hónapokban: az alapszakasz-győzelem után a felsőházi középszakaszban csupán a negyedik helyen végzett. A rájátszásban viszont már nem hibázott: legyőzte a Debrecen, a MAC Budapest és végül a fináléban az osztrák Klagenfurt gárdáját is.

Megvan a harmadik siker! Osztrák U18-as bajnoki címet ünnepelhettek a fehérváriak Fotó: Soós Attila/jegkorongakademia.hu
Megvan a harmadik siker! Osztrák U18-as bajnoki címet ünnepelhettek a fehérváriak Fotó: Soós Attila/jegkorongakademia.hu
„Minden szezonnak úgy futunk neki, hogy bajnokok szeretnénk lenni – kezdte a székesfehérvári csapat vezetőedzője. – Az elején, ismerve a keretet, azt gondoltam, bármire képesek lehetünk. Ugyanakkor nem volt egyszerű a feladatunk a szezon során, mert mivel az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok tele volt juniorkorú játékossal, sok gyereket fel kellett adnunk az U20-as csapatba. A felsőházban gödörbe kerültünk, nem voltunk elég eredményesek. A rájátszásra viszont újra a helyes irányba fordult minden.” A döntőben legyőzött riválissal, a Klagenfurttal szemben a szezon közben nem volt sikeres a társaság. Mi billentette át az erőviszonyokat a döntőben? „Úgy éreztem, jól jött nekünk, hogy a szezon közben háromszor is kikaptunk tőlük – folytatta Nagy András. – Az aranycsata előtt azt láttam a srácokon, hogy nem akarnak hibázni, és megeszik az ellenfelet, ami aztán a pályán igazolódott. A kulcspillanatokban jó döntéseket hoztak, és hatvan percen keresztül keményen dolgoztak minden meccsen.” A döntőben remeklő támadó, Rétfalvi Kristóf két nappal a győzelem után így emlékezett vissza a diadal pillanataira: „Fantasztikus volt, amikor a harmadik meccset is behúztuk. A Master Round után nem minket tartottak a bajnokság esélyesének, hiszen csak a negyedik helyen végeztünk, de a csapat bizonyította, hogy együtt sok mindenre képes.” A csapatkapitány, Horváth Milán büszke a játékostársaira, és arra, hogy a hosszú évad végén feljutottak a csúcsra: „Nyolc-kilenc hónapot dolgozott mindenki azért, hogy a végén érmet akasszanak a nyakunkba, ráadásul a legfényesebbet. Amikor megkapod a trófeát, és a magasba emelheted, azt érzed, megérte átdolgozni az egész nyarat a konditeremben és a teljes szezont a jégen.” Ugyanakkor mostani évadnak sincs vége, a székesfehérváriak a hazai U18-as bajnokság elődöntőjében a DVTK elleni visszavágóra készülnek, miután az első felvonást megnyerték.

A főszereplőkkel készült teljes interjú este nyolc órától elérhető a jegkorongakademia.hu oldalon.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.