UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-03-27 08:40

Európa-bajnoki selejtező vár a fiú U15-ös vízilabda-válogatottra

A múlt héten még a szerbiai Óbecsén vett részt felkészülési tornán – és szerzett ezüstérmet –, csütörtöktől pedig Európa-bajnoki selejtezőn méreti meg magát a Varga Tamás irányította fiú U15-ös vízilabda-válogatott. A gárdától nem is lehet más az elvárás Kotorban, mint kiharcolni az Eb-részvételt – erősíti meg Vincze Balázs, a tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya is.

M. Sz. utanpotlassport.hu Kulcsfontosságú párharcok várnak a 2004-ben született fiú vízilabdázókra, hiszen a Varga Tamás irányította U15-ös válogatott csütörtöktől Európa-bajnoki selejtezőn szerepel a montenegrói Kotorban. Az ellenfelek között akad jelentős és kevésbé nagy játékerőt képviselő együttes is. A mieink sorrendben az oroszokkal, a törökökkel, a moldovaiakkal és a házigazda montenegróiakkal mérik össze az erejüket. Utóbbi jól ismert ellenfél, hiszen korosztályos csapata szintén részt vett a napokban az óbecsei nemzetközi Húsvét-kupán.

A szerbiai Húsvát-kupán ezüstérmes magyar csapat Forrás: waterpolo.hu
A szerbiai Húsvát-kupán ezüstérmes magyar csapat Forrás: waterpolo.hu
„Hasznos felkészülési tornán vagyunk túl” – mondja Vincze Balázs, a fiú tehetséggondozásért felelős utánpótlás szövetségi kapitány. – „A torna színvonala magas volt, a vízilabda elitjébe tartozó öt ország fiataljai küzdöttek meg egymással. A mieink és a hazaiak mellett a horvátok, a montenegróiak és az olaszok voltak a mezőny tagjai.” A háromnapos torna beosztása alapján a Varga Tamás és Nádor Zsombor vezette gárda játszotta a legrosszabb ritmusban a találkozóit, lévén az első és a második napon egyaránt két meccse volt, és a harmadik napon pihenhetett. Így 32 órán belül csapott össze négy ellenfelével, amelyek közül kettőt legyőzött (Olaszország, Horvátország), Montenegrótól pedig úgy kapott ki, hogy a negyedik negyed elején jobban állt, aztán két góllal alulmaradt. „A srácok hat pontot és ezüstérmet szereztek, ami ebben az igazán erős mezőnyben bravúr, figyelembe véve azt is, hogy a csapat nagyon keveset tréningezett együtt. A szerbek kiemelkedtek a mezőnyből, veretlenül, tizenkét pontot gyűjtve nyerték meg a tornát. A harmadik-negyedik helyen a horvátok és a montenegróiak végeztek négy-négy egységgel, míg az olaszok zárták a sort hárommal” – ismertette a torna végeredményét a szakember. Remekül hangoltak tehát a magyar U15-ösök a kontinensviadalt megelőző selejtezőre, melynek öt résztvevője közül az első négy helyezett jut ki a július végi Eb-re. Vincze Balázs szerint több mint valószínű, hogy a Kotorban elért eredmények is szerepet fognak játszani a sorsolásban. Abban pedig mindenki egyetért, de a szakvezető is megerősíti: szinte kötelező kiharcolni a részvételt.

AZ EB-SELEJTEZŐRE UTAZÓ MAGYAR VÁLOGATOTT Kapusok: Csite Lóránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC) Mezőnyjátékosok: Barics Bence (UVSE), Biros Samu (Eger), Deák Máté (KSI), Fekete Paolo (UVSE), Gaszt Roland (Pécs), Kis Ferenc (Debrecen), Mészáros Bálint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Országh Mihály (KSI), Pető Ádám (KSI), Szalai Péter (OSC), Tymcyna Máté (Eger), Szabó Gergő (FTC) Edzők: Varga Tamás, Nádor Zsombor

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.