UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-03-27 11:44

Női jégkorong: a 18 éves Mayer Fruzsina a budapesti felnőtt-világbajnokságra készül

Remekül érzi magát az edzőtáborban Mayer Fruzsina a budapesti világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott 18 éves hátvédje. A Vasas játékosa beszélt az új szövetségi kapitányról, Pat Cortináról, valamint az együttes esélyeiről.

B. V./UP-infoAz utóbbi hónapokban a hazai jégkorongsport talán legjelentősebb híre: Pat Cortina visszatért Magyarországra. A férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, a szapporói csoda talán legfőbb letéteményese ezúttal a női nemzeti együttes irányítására vállalkozott, amely  április 7. és 13. között budapesti divízió I/A csoportos világbajnokságon szerepel.

A 18 éves Mayer Fruzsina alig várja a hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságot Forrás: MJSZ
A 18 éves Mayer Fruzsina alig várja a hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságot Forrás: MJSZ
A válogatott keretében több utánpótláskorú játékos is helyet kapott,  köztük a Vasas 18 éves hátvédje, Mayer Fruzsina, aki a Vasas SC honlapjának elmondta, remekül érzi magát a válogatottban. „Az első héten inkább erőnléti feladatokat végeztünk, a másodikon pedig már taktikai elemeket is próbáltunk gyakorolni. Hétfőtől már a Vasas Jégcentrumban készülünk, szombaton lesz keretszűkítés, és aztán már jön a hajrá. Nagyon remélem, meggyőzöm az edzőket azzal, hogy minden edzésen száz százalékot próbálok kihozni magamból.” Mayer kitért Cortinára is, akivel élvezi a közös munkát. „Felkészült, kiváló szakember, aki egyben remek pedagógus, mert a tudása mellett arra is nagyon odafigyel, hogy minden játékossal jó kapcsolatot alakítson ki. Az első edzés után velem is beszélgetett, érdekelte, hogy érzem magam, tetszett-e az edzés.” Mi lehet a cél a világbajnokságon? Hazai rendezésű torna lévén költői kérdés…  „Úgy mentünk neki a felkészülésnek, hogy szeretnénk feljutni az A csoportba. Most megemelik a létszámot, kicsit átalakítják a rendszert, azaz két válogatott kerül fel a legjobbak közé, és szeretnénk mi is közöttük lenni a végén. Nyilván nem lesz egyszerű, mert nagyon kiegyenlített a mezőny, egy-egy gól dönthet majd minden meccsen. A dánok és a norvégok fizikailag talán erősebbek, de ezt gyorsaságunkkal ellensúlyozhatjuk. A szlovákokat és az olaszokat sem írhatjuk le, talán az osztrákok emelkedni ki a mezőnyből. Meglátjuk, mire leszünk képesek.” A magyar válogatott április 7-én, vasárnap Norvégia ellen kezdi a világbajnokságot.