UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-04-04 21:21

Jégkorong: bevette Fehérvárt a MAC, a fővárosiak nyerték az U18-as bajnokságot

Sima mérkőzésen, 4–1-re diadalmaskodott a MAC Budapest együttese az U18-as jégkorongbajnokság fináléjának harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén. Kangyal Balázs csapata ezzel megvédte ifjúsági bajnoki címét.

B. V. – utanpotlassport.huTíz nappal a székesfehérvári U18-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokság rajtja előtt találkozott a két hazai élcsapat a bajnoki finálé harmadik mérkőzésén. Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezett, mindent eldöntő találkozó tehát a vb egyik főpróbájának is beillett, tekintve, hogy a játékosok közül sokan természetesen a válogatottban is szerepet kapnak.

A MAC U18-as csapata nyerte a magyar bajnokságot Forrás: MAC Budapest
A MAC U18-as csapata nyerte a magyar bajnokságot Forrás: MAC Budapest
A korosztályos bajnoki döntőkben a csütörtöki meccsig egyértelműen a fehérváriak voltak fölényben, az EBYSL-ben, az EBJL-ben és a hazai U20-as bajnokságban is diadalmaskodtak. Így a fővárosiak utolsó lehetősége az ifjúsági bajnokság fináléja volt. Kangyal Balázs együttese ennek megfelelően kezdett: már az első harmadban kétgólos előnybe került a vendégcsapat, előbb Gottlibet Ádám, majd Dóczi Zsombor volt eredményes. És az első szünet után még mélyebb gödörbe került az idei „osztrák” bajnok, ugyanis Szalmás Bence találata után már 0–3 állt az eredményjelzőn. És onnan már a székesfehérváriaknak sem volt visszaút. Pláne, hogy a 46. percben Csollák Márkó megadta a kegyelemdöfést, és akkor már Rétfalvi Kristóf gólja sem volt több szépségtapasznál. Idegenbeli győzelmével megvédte címét a MAC Budapest a hazai bajnokságban, és visszavágott az EBJL elődöntőjében elszenvedett vereségért a Fehérvárnak.

U18-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 1–4 (0–2, 0–1, 1–1) Gól: Rétfalvi (53.), ill. Gottlibet (10.), Dóczi (16.), Szalmás (21.), Csollák (46.) A párharc végeredménye: 2–1-re nyert a MAC

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.