UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-04-04 19:58

Megsérült, nem indulhat a felnőtt birkózó Európa-bajnokságon Réczi Bianka

Amikor március végén a birkózószövetség ismertette a névsort, hogy kik indulnak az április 8-án kezdődő felnőtt Európa-bajnokságon, akkor a versenyzők között szerepelt Réczi Bianka neve is. A 21 éves tatabányai lány a nők között, a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként várta a bukaresti megmérettetést. Azonban a kontinensbajnokság előtt néhány nappal kiderült, mégsem utazhat el a többiekkel.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Az első felnőtt világversenyére készült Réczi Bianka, becenevén Bius, a Tatabányai SC sportolója. A birkózó a hétfőn rajtoló romániai Eb-n, a nők 50 kg-os mezőnyében tervezte szőnyegre lépését, és ezzel a nagy álmát váltotta volna valóra, hiszen eddig csak korosztályos erőpróbákon képviselte Magyarországot. A két évvel ezelőtti dortmundi junior Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző, előzetesen tisztes helytállást várt magától a felnőttek között, ám a felkészülés utolsó pillanataiban történt sérülése miatt kénytelen volt visszalépni az indulástól. Munkatársunknak csalódottan mesélt az elmúlt napokról. ­­– Mi történt? –  Az elmúlt héten, kedden keretedzésen vettem részt. Pörgetés közben átfogták a bordámat, kicsit erősebben szorították meg. Megzúzódott. Szerdán már edzeni sem tudtam. Pihentettük egy-két napot, én végig bíztam benne, hogy helyrejön. Hétfőn újra megpróbáltam a birkózást, de azzal kellett szembesülnöm, hogy egyszerűen nem tudok mozogni. Hiába vártunk vele. Nem lett jobb. – A balszerencsés mozdulat pillanatában érezte, hogy nagy a baj? – Nem. Meg sem fordult a fejemben. Azt hittem, rövid időn belül helyre jön. Egy másodpercig sem gondoltam, hogy ez az Európa-bajnokságba kerül.

reczibiankadob2017szhely
reczibiankadob2017szhely
­– Mikor derült ki? – Kedden. Akkor beszéltem Ritter Árpád szövetségi kapitánnyal, és egyetértettünk abban, hogy ilyen állapotban nincs értelme elutaznom, mert ha erősebben megfognak, akkor akár komolyabb baj is történhet. Ha még jobban rásérülök, még többet kell kihagynom. – Elfogadta a döntést? – Persze. Bár bevallom, még nem sikerült feldolgoznom a történteket. Inkább azt nehéz elfogadnom, hogy teljes erőbedobással edzettem az első felnőtt világversenyemre, de egy sérülés megakadályoz az indulásban. Az egész felkészülésem erről szólt. Versenyezni akartam az Európa-bajnokságon. Az volt a célom, hogy helyezést szerezzek. A következő versenyemig még emésztenem kell ezt. Remélem, később már nem fog ennyire zavarni. – Mivel tudja nyugtatni magát? – Azzal kell foglalkozzak, hogy gyorsan felépüljek, dolgozzak tovább, részt vegyek a nyári Európa Játékokon, majd a budapesti U23-as világbajnokságon is. Mindkét eseményen egészséges legyek és a legjobb teljesítményemet tudjam nyújtani. Jövő héten pedig szurkolok a többieknek. Bár itthonról, de nyomon követem a mérkőzéseket. Az egész csapatnak azt üzenem, hogy ügyesek legyenek, és hajrá magyarok! Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.