UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-06 19:50

Kosárlabda: az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd együttese között dől el a bajnoki cím sorsa a fiú juniorbajnokságban

A csoportkörben már találkoztak, ám vasárnap az aranyéremért csatázhatnak az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd kosárlabdázói a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntőjében. A négynapos viadal szombati játéknapján az is eldőlt, mely csapatok vívják a bronzcsatát, valamint kik küzdhetnek meg az ötödik illetve hetedik helyért.

M. Sz.utanpotlassport.hu Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a napokban a kosárlabdáé a főszerep Szolnokon, ugyanis a Tiszavirág Arénában zajlik a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntője, amely a hazai első számú utánpótlás-versenysorozat végjátéka. Pénteken, a csoportkör végeztével kiderült, hogy a címvédő Alba Fehérvár és három fővárosi klub: a MAFC, a Budapesti Honvéd és a Vasas Akadémia küzdhet tovább a bajnoki címért.

Az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd együttese között dől el a bajnoki cím sorsa vasárnap Forrás: MKOSZ
Az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd együttese között dől el a bajnoki cím sorsa vasárnap Forrás: MKOSZ
A szombati első elődöntőt a székesfehérváriak vívták a pasarétiekkel, meglepetésről pedig aligha lehet beszámolni. A Fejér megyeiek ugyanis – ahogyan a mostani évadban már megszokhattuk tőlük – remek játékkal rukkoltak ki, és végig kézben tartva a párharcot 79–64-re győztek. A csapat és a mezőny legjobbjának Lukács Norbert bizonyult, aki 26 pontot dobott. A keresztjáték utolsó mérkőzését és egyben második elődöntőjét a MAFC és a Budapesti Honvéd fiataljai játszották. Ez a párosítás már kiélezett küzdelmet hozott, a végeredményt szinte az utolsó percig lehetetlen volt megjósolni. Az első negyedet még a műegyetemiek nyerték, a folytatásban azonban a Honvéd átvette az irányítást. A harmadik játékrész 20–20-as eredményt hozott, így a zárónegyed döntötte el a rangadót. A Honvéd kosarasai koncentráltak jobban: végül 86–80-ra diadalmaskodtak. Így eldőlt, hogy az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd játssza a finálét, míg a Vasas Akadémia és a MAFC együttese a bronzcsatát. Az ötödik helyért a körmendiek és a debreceniek lépnek pályára, míg a hetedikért a házigazda szolnokiak és a pécsiek küzdenek meg egymással.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, SZOLNOK A SZOMBATI KERESZTJÁTÉK EREDMÉNYEI 1-4. helyért: Alba Fehérvár–Vasas Akadémia 79–64, MAFC–Budapesti Honvéd 80–86 5-8. helyért: AKMÉ Körmendi Törpördögök–Szolnoki KA 79–57, Kosárlabda Akadémia Pécs–Debreceni KA 72–79 A VASÁRNAPI HELYOSZTÓ PÁROSÍTÁSA 7. helyért: Szolnoki KA–Kosárlabda Akadémia Pécs 5. helyért: AKMÉ Körmendi Törpördögök–Debreceni KA 3. helyért: Vasas Akadémia–MAFC 1. helyért: Alba Fehérvár–Budapesti Honvéd

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.