- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Árva Cintia az egész női mezőny egyik legfiatalabb tagjaként remekül helytállt a felnőtt súlyemelő Eb-n

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu [1] Mindkét fogásnemben, s az összproduktumot tekintve is a nyolcadik lett Árva Cintia Batumiban, a súlyemelő Eb-n – kár, hogy a B csoportban, tudniillik a legerősebbeket porondra hívó A csoport vasárnap esti viadalának zárultával a magyar tinédzser pozíciója jelentősen romlott: a már teljes rangsorban  szakításban a 19., lökésben és összetettben pedig a 18. helyen végzett.

Árva Cintia a női mezőny legfiatalabbjaként versenyzett Forrás: mob.hu [2]

Árva Cintia a női mezőny egyik legfiatalabbjaként versenyzett  •  Forrás: mob.hu

Negatív megközelítéssel azt emelhetnénk ki, hogy a kecskeméti tehetség – mert talentumához kétség nem férhet – csupán három riválisát tudta megelőzni, a pozitívumokat keresve viszont inkább az hangsúlyozandó, hogy Cintiának, aki december utolsó napján lesz 17 esztendős, csupa korosabb vetélytárs jutott ezen az Eb-n. Még pontosabban: a női mezőny 149 indulója közül 148 idősebbnek bizonyult nála.

Az is a pozitív tartományba sorolandó, hogy a magyar lány szakításban a 65 kilós kezdősúllyal simán elbánt, majd rontást követően javított 68 kilogrammon. Lökésben pedig, miután a 87 kg-ot könnyedén teljesítette, sikerrel jutott túl a 90 kilón is, beállítva ezzel az ifjúsági és junior korosztályban általa tartott országos csúcsot. Összetett eredménye (158 kg) pedig egyetlen kilóval maradt alatta magyar rekordjának, amelyet az idei – számára hetedik helyet hozó  – ifjúsági vébén ért el.

Egyéb korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN [3] a sportági aloldalunkon.