UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-09 15:52

Kosárlabda: interjú a bajnok fehérvári juniorcsapat vezetőedzőjével, Pethő Ákossal

„Az eredmények alapján úgy tűnhet, hogy könnyebb dolgunk volt, de ez egyáltalán nem igaz. Küzdelmes párharcok vannak mögöttünk"– értékeli az Alba Fehérvár juniorcsapatának sikerét – amely megvédte címét a korosztályos bajnokságban – a gárda vezetőedzője, Pethő Ákos.

M. Sz.utanpotlassport.hu Mint ahogyan arról honlapunk beszámolt, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata nyerte a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntőjét, így megvédte címét a korosztályban. A székesfehérváriak vezetőedzőjét, Pethő Ákost kérdeztük a részletekről.

Az Alba Fehérvár aranyérmes juniorcsapata Forrás: albakosar.hu
Az Alba Fehérvár aranyérmes juniorcsapata Forrás: albakosar.hu
– Kimondott cél volt az idény elején a címvédés? – Ha nyíltan nem is, egymás között megfogalmazták a srácok. Az erőviszonyok az utánpótlás-bajnokságokban mindig ismeretlenek az új évad elején, de a játékosaim felkészültségét látva tudtam, hogy ismét az élmezőnyben leszünk. – Kevesebb ellenállást tapasztalt, mint az előző kiírásban? – Az eredmények alapján úgy tűnhet, hogy könnyebb dolgunk volt, de ez egyáltalán nem igaz. Küzdelmes párharcok vannak mögöttünk, és az országos döntő is rendkívül színvonalas volt. A bajnoki finálé pedig sosem egyszerű, függetlenül attól, ki az ellenfél. – Több negatív kritikát lehetett olvasni az interneten, hogy a szervezés és a bíráskodás színvonala borzasztó volt. Ön mit tapasztalt? – Én abszolút meg voltam elégedve mindennel. A szállásunk kifogástalan volt, a szervezéssel sem volt probléma és a játékvezetők is jól végezték a munkájukat. Ami a sportszerűtlen hibák megítélést illeti, azokat is jól kezelték, konzekvensek voltak. Persze, ezt könnyű úgy kimondanom, hogy a csapatom diadalmaskodott. – Lukács Norbert elképesztő teljesítményt nyújtott a négynapos viadal ideje alatt, ő volt a csapat motorja? – Norbi rendkívül tehetséges kosárlabdázó, nem véletlen, hogy bekerült az All Star-csapatba is. Végig nagyon jól játszott, gyakorlatilag a hátán vitte a gárdát. Persze, neki is volt hullámvölgye, mint mindenkinek, ugyanis a harmadik csoportmeccsen nem jött ki neki a lépés. De ez benne van, főleg ilyen fiatal játékos esetében. Ettől függetlenül támadásban és védekezésben is vezér volt, és ami még fontosabb: látványos megoldásokkal kápráztatta el a nézőket. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.