UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-11 08:58

Négyszemközt a fehérvári kosaras All Star Lukács Norberttel

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

G. G. – utanpotlassport.hu Lukács Norbertet, a fehérváriak bedobóját éppen osztályozó vizsga előtt értük utol, mint azt elmondta, az utolsó félévét már magántanulóként fejezi be, így a jövőben még több energiát tud a sportra fordítani. Hozzátette, ugyanakkor nagyon fontos a tanulás, ezt mi sem mutatja jobban, mint a kiváló érdemjegy.

image_511x365_acf_cropped
image_511x365_acf_cropped
A nyolcas döntőt a fehérváriak a Debrecen 92–49-es legyőzésével kezdték, a Körmend ellen 90–52-re diadalmaskodtak, a csoport zárómérkőzésén pedig nagy csatában 78–72-re verték a Honvédot. A négy között a Vasas ellen 79–64-re nyert a gárda, majd a fináléban újra a Honvéd következett, s ezúttal simán, 83–60-ra győzött a fehérvári alakulat. Utóbbi találkozón Lukács Norbert 21 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt. „A csoportkörben, úgy gondolom, minden mérkőzésünk jól sikerült. Szerencsére, az első két találkozónkon nagy különbségű győzelmet arattunk, ezáltal mindenki tudott játszani, nem kellett a kulcsjátékosoknak negyven percet a parketten lenniük. A Honvéd elleni csoportmérkőzésen nekem és a csapatnak sem ment annyira, ott volt egy kis holtpontunk, de szerencsére az elődöntőben és a döntőben már újra tudtunk jól teljesíteni” – foglalta össze a finálé történéseit a játékos.. A csapat vezére a sikerrel kapcsolatban megjegyezte, az együttes egyik legnagyobb erőssége, hogy rengeteg jó játékos alkotja a gárdát, akik közül mindig valaki elő tud lépni akkor, ha nehéz helyzetbe kerülnek. Ugyanakkor egységes csapatot alkotnak. „Két évvel ezelőtt ugyanezzel a gárdával veretlenül lettünk bajnokok az U16-os korosztályban. Idén szerettük volna megismételni, de az alapszakaszban becsúszott egy-két vereség. Abban az időszakban többen is hiányoztak – köztük én is pár meccsről – ilyen-olyan okok miatt, de a felsőházban már mindenki százszázalékos volt, így a nyolcas döntőben úgy érzem, nem is születhetett más eredmény.
A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között
A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között
Norbert nagy előre lépést tervez a karrierjében, éppen ezért is váltott magántanulóvá. „Az év elején meghívót kaptam a felnőttválogatottba, ami nagyon sokat jelentett. Szeretném a kosárlabdára feltenni az életem, kezdeni akarok valamit vele”. Ezzel együtt a továbbtanulás is fontos kérdés az életében: „Két helyre is beadtam a jelentkezésemet, gazdálkodás menedzsmentet szeretnék tanulni. Ugyan most a kosárlabda az első, de nagyon fontos, hogy legyen a kezembe tudás, ha a pályán történne valami. A szüleimet sikerült meggyőznöm arról, hogy magántanuló legyek, jobb jegyeket is hoztam haza. Nem volt könnyű, de megértettek.” Az idén már a felnőttek között is bizonyíthatott a fehérvári klubban, igaz, egyelőre még nem jutott neki sok szerep az együttesben, amely negatív meglepetést okozott szurkolóinak azzal, hogy lemaradt a felsőházi rájátszásról: „Mi sem értjük, mi lehetett a gond, hiszen az Európa Kupában kis híján bejutottunk a négy közé, igazán komoly csapatokat győztünk le. Bízom benne, hogy az alsóházban már kicsivel több lehetőséghez jutunk mi, fiatalok.” A közelgő nyári holtszezonnal kapcsolatban megjegyezte, szeretne némi izmot pakolni magára, hiszen elmondása szerint fizikálisan komoly lemaradása van a többiekkel szemben. Kő keményen megdolgozik minden gramm izomért. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.