UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-12 18:05

Kosárlabda: továbbra is veretlen a Csata DSE leány kadétcsapata

Nem olyan régen már találkozott egymással a két együttes, amely pénteken ismét megmérkőzött a leány kadét kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában. Meglepetés nem született, a címvédő Csata DSE csapata ezúttal is magabiztosan (60–46) diadalmaskodott az Atomerőmű KSC-Szekszárd alakulata ellen.

M. Sz. utanpotlassport.hu A leány kadét kosárlabda-bajnokság mostani idényében két csapat emelkedik ki a mezőnyből, a címvédő Csata DSE és az Atomerőmű KSC-Szekszárd. Mindkét együttes veretlenül zárta az alapszakaszt, a rájátszásban azonban biztossá vált, hogy valamelyik elveszíti veretlenségét. Így is lett! A fővárosiak pár héttel ezelőtt hazai pályán magabiztosan, 68–55-re felülmúlták a szekszárdiakat, akiknek pénteken szintén hazai környezetben nyílt lehetőségük a visszavágásra.

Ismét a Csata DSE lesz a befutó a leány kadétbajnokságban? Forrás: Facebook
Ismét a Csata DSE lesz a befutó a leány kadétbajnokságban? Forrás: Facebook
Harsányi Mária tanítványai remekül kezdték a találkozót, és az első negyedet meg is nyerték 12–10-re. A folytatás azonban a vendégek tervei szerint alakult, akik az egyenlítés után fordítani tudtak, és a nagyszünetre ők vonulhattak kétpontos előnnyel (33–35). Mindkét oldalon volt két-két húzóember, akik csapatuk motorjaként igyekeztek győzelemre vezetni társaikat,  A hazaiaknál Renczes Rebeka tizenegy, Istókovics Adél pedig tíz pontig jutott. A vendégeknél Krasovec Lili húsz, míg Farkas Szonja tizennyolc egységet szórt a lefújásig. A rangadót a zárónegyedben dőlt el, a hajrá Tursics Sándor játékosainak sikerült jobban, akik végül 60–46-ra diadalmaskodtak, így továbbra is őrzik veretlenségüket.

LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG Atomerőmű-KSC Szekszárd–Csata DSE 46–60 (12–10, 11–15, 16–16, 7–19)

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.