UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-04-17 14:33

Vízilabda karneváli hangulatban

Négy ország tizenkét csapata vesz részt Szombathelyen az AVUS által rendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon. A ma kezdődő három napos tornán az U15-ös korosztály szerepel. A színvonalas összecsapásai mellett, a jó hangulatáról is híres eseményen a magyar korosztályos válogatott tagjai is medencébe szállnak.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A már hagyományosan megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon tavaly nyolc magyar egyesület szerepelt, most a külföldi csapatokkal együtt tizenkét klub játszik a szombathelyi városi sportuszodában. Vincze Balázs, a torna egyik főszervezője a változásokról tájékoztatott.

vizilabda_karneval_2017_07_14_szombathely_bm- szombathely.hu
vizilabda_karneval_2017_07_14_szombathely_bm- szombathely.hu
„Ezúttal nyolc magyar és négy külföldi csapat szerepel a tornán. A Szentes és a Pécs újoncnak számít, rajtuk kívül az UVSE, a BVSC, az AVUS, a Kecskemét, a Szolnok és a Sopron fiataljai vesznek részt hazai részről, tehát a 14 csapatos elsőosztályú magyar gyerekbajnokság fele képviselteti magát a rendezvényen. Rajtuk kívül Olaszországból a Monza két csapata, a finn Kuvat és a spanyol Molins is jelen van. A tornán három olyan játékos is szerepel, aki tagja volt annak az U15-ös magyar válogatottnak, amelyik Montenegróban kiharcolta az Eb részvételt. A spanyoloknak is van két olyan pólósuk, akik a nemzeti csapattal szintén csoportgyőztesek lettek a selejtezőkben.” A tavalyi torna izgalmas végjátékot hozott, a döntőben az UVSE két találattal legyőzte a BVSC együttesét, a hazai medencében játszó AVUS pedig csupán egy góllal kapott ki a Szolnoktól a bronzmeccsen. „Most is nagy csaták várhatóak – mondta a 358-szoros válogatott Vincze Balázs. – A harmadik nap után akkor leszek elégedett, ha mindenkitől olyan visszajelzés érkezik, hogy jól érezték magukat, és szakmailag is hasznos volt a megmérettetés, érdemes volt eljönni a tornára. A karneváli hangulat érdekében ezúttal is egész nap szól a zene.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.