UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-18 17:52

Eljuthat-e a dobogóig a Vasas Akadémia leány kadét kosárlabdacsapata az országos döntőben?

A Vasas Akadémia leány kadét kosárlabdacsapata a tavalyi esztendőben ezüstérmet szerzett a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett országos nyolcas döntőn, miután a Csata DSE-től 62–54-es vereséget szenvedett a fináléban. Az együttes vezetőedzőjével, Diósadi Deák Évával beszélgettünk a csapatról és várakozásairól bő három héttel a nagydöntő előtt.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása véget ért, így a bejutott együttesek gőzerővel készülhetnek a május 9-én rajtoló országos nyolcas döntőre. A tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia alakulata hét vereséggel és hét győzelemmel a harmadik helyen zárta a rájátszást, így stabil tagja lesz a végső megméretésnek. A pasarétiek korosztályos együttesének mesterét, Diósadi Deák Évát kérdeztük arról, mi a véleménye a lányok ebben a szezonban nyújtott eddigi teljesítményéről:

A Vasas Akadémia leány kadétcsapata Forrás: vasasbasket.hu
A Vasas Akadémia leány kadétcsapata Forrás: vasasbasket.hu
„Úgy gondolom, hogy soha nem lehetünk elégedettek, hiszen az a motiváció visszaesésével lenne egyenlő. Ettől függetlenül tőlünk ez volt a realitás a rájátszásban.” A tréner arról is beszélt, hogy neki és minden utánpótlásedzőnek abban kell gondolkoznia, hogy egyes „évjáratokban” melyek lesznek azok a játékosok, akik később meghatározó tagjai lehetnek a felnőttválogatottnak, valamint az élvonalban szereplő csapatoknak. Deák szerint a Vasasnál a 2000-es generáció minden tekintetben kiemelkedett, a 2001-esnél mentális gondokat vélt tapasztalni, míg a 2002-esek épp fejben voltak igazán erősek. A szakember azt szeretné, hogy a mostani kadétegyüttes (2003–2004) is hasonlóan összeszedett legyen fejben, erőnlétben és taktikailag, mint a náluk idősebb társaik. Az országos nyolcas döntőig bő három hét maradt. A Vasas három játékost is ad az U16-os válogatott keretébe, amelynek a héten kezdődött a másfél hetes összetartása, így Deákéknak nem sok ideje marad a finálé előtti közös munkára. Arról is megkérdeztük a szakembert, milyen célokkal vágnak neki a bajnokság utolsó megméretésének: „Természetesen szeretnénk érmet szerezni, ugyanakkor ezt nem lehet csak így elkönyvelni. Az országos döntőn bármi megtörténhet: egy meccs miatt a kukába tehetjük az egész szezont, vagy éppen a mennybe is juthatunk. Egy biztos, mi mindent megteszünk azért, hogy dobogóra álljunk.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.