UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-04-20 11:57

Asztalitenisz: négy fiatal ugrik fejest az ismeretlenbe a budapesti felnőtt vb-n

Elkészült a vasárnap rajtoló budapesti felnőtt asztalitenisz-világbajnokság sorsolása. A magyar válogatottban négy utánpótláskorú játékos kapott helyet: András Csaba (16), Juhász Patrik (18), Fehér Orsolya (19) és Hartbrich Leonie (19). Az április 21. és 28. között megrendezendő vb a fiataloknak remek tapasztalatszerzési lehetőség – bravúrként könyvelhetnénk el, ha valamelyikük túlélné a csoportkört.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Elképesztően sűrű a felnőtt pingpongvébé mezőnye: a fiatal játékosoknak már az indulás jogát is nagyon nehéz kiharcolniuk, továbbjutniuk a csoportból, jó eredményt elérniük pedig különösen nem könnyű feladat. Rendezőként Magyarország több versenyzőt indíthat, mint más nemzetek, s ezt kihasználva Aranyosi Péter férfi szövetségi kapitány és Bátorfi Zoltán, a női válogatott trénere két-két húsz év alatti játékosnak is bizalmat szavazott, akik vasárnaptól bizonyíthatnak a Hungexpón.

Fehér Orsolya az egyik a budapesti vb-n induló négy fiatal közül Forrás: MOATSZ
Fehér Orsolya az egyik a budapesti vb-n induló négy fiatal közül Forrás: MOATSZ
A bizalom nem alaptalan, hiszen a játékosok remek eredményeket produkáltak az elmúlt hónapokban. András Csaba és Juhász Patrik a csehországi ifjúsági nemzetközi bajnokságon csapatban második lett – többek között legyőzték a favorit oroszokat. András elmondta, hogy nagyon meglepődött, amikor megtudta, bekerült a vb-keretbe. Hozzátette, nincs rajta nyomás, nincs elvárás, ezért felszabadultan játszhat. A lányok is jó formában vannak. Hartbrich Leonie márciusban a spanyolországi U21-es nemzetközi bajnokságon egyesben harmadik lett. Korábban azt nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak: óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy a világbajnokságon szerepelhet. Fehér Orsolya pedig a férfi NB I-ben játszik hétről hétre, és szép győzelmeket arat. A sorsolás alapján látszik, hogy a fiúknak nem lesz könnyű dolguk: mindkét belga játékos  nemzetközileg jegyzett asztalteniszező, illetve tapasztalat terén is jobban állnak, mint a mieink. Robin Devos a 96., Martin Allegro pedig a 104. a világranglistán. A magyar versenyzők csoportjába került vietnámi Nguyen Duc Tuan a 437., illetve a jordániai Abo Jaman a 470. a lajstromban. A lányok esélyeiről nehezebb nyilatkozni, mivel ezen országok versenyzőit ritkábban látni nemzetközi versenyeken. Az ausztrál Melissa Tapper a 160. a rangsorban, az elefántcsontparti Christine Kamenan még sosem szerepelt világversenyen, így a ranglistán sem szerepel. Az iráni Mahszid Asztari a 163. helyen áll, míg a skót Alisa Khalidot az elefántcsontparti játékoshoz hasonlóan nem jegyzik a világranglistán.

A MAGYAR FIATALOK CSOPORTELLENFELEI A BUDAPESTI FELNŐTT VB-N András Csaba: Robin Devos (belga), Zaid Abo Jaman (jordániai) Juhász Patrik: Martin Allegro (belga),  Nguyen Duc Tuan (vietnámi) Fehér Orsolya: Melissa Tapper (ausztrál), Christine Kamenan (elefántcsontparti) Hartbrich Leonie: Mahszid Asztari (iráni), Alisa Khalid (skót)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.