UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-20 09:01

Kézilabda: a fiatalok zárták le a Telekom Veszprém Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzését

Egyre több lehetőséget kapnak az utánpótláskorú játékosok a Telekom Veszprém kézilabdacsapatában. A Mezőkövesd elleni 37–22-re megnyert NB I-es találkozón Szűcs Bence (19) megszerezte az első élvonalbeli gólját, miközben Szuharev Lev (18) újra eredményes volt.

B. V. – utanpotlassport.huDöcögősen kezdett, de aztán magabiztosan nyert a Telekom Veszprém együttese a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I pénteki játéknapján. A Final Fourba igyekvő bakonyi sztárcsapatban ezúttal több fiatal játékos is lehetőséget kapott David Davis vezetőedzőtől: Ernei Bence (20), Szuharev Lev (18) és Szűcs Bence (19) is pályára került, miközben a cserekapus – Sterbik Árpád távollétében – Gödör Bence (19) volt.

Szűcs Bence megszerezte az első gólját az NB I-ben Fotó: Vörös Dávid/telekomveszprem.hu
Szűcs Bence megszerezte az első gólját az NB I-ben Fotó: Vörös Dávid/telekomveszprem.hu
A szintén több utánpótláskorú játékost felvonultató,  kiesés ellen menekülő borsodi együttes az elején szépen tartotta magát, az első negyed órában kiegyenlített volt a játék, és beindult a hazai henger. A félidőre öt, a végére pedig tizenöt gólos különbséget alakítottak ki Lékai Mátéék, s ezzel hozták a kötelezőt. A Veszprém fiataljai a találkozó hajrájában léphettek pályára, közülük a jobbátlövő Szuharev és a beállós Szűcs is egy-egy góllal vette ki a részét a sikerből. Utóbbi – aki az első élvonalbeli gólját szerezte a mezőkövesdiek ellen – így nyilatkozott a találkozót követő sajtótájékoztatón: „A meccs elejétől kezdve próbáltunk százszázalékos koncentrációval játszani. Sok sérültje volt a Mezőkövesdnek, de az első soruk mégis megnehezítette a dolgunkat. Pásztor jól védett, és csak négy-öt góllal tudtunk vezetni. A második félidőben megtaláltuk a védekezésben az összhangot, minek köszönhetően sok gólt szereztünk  leindításból.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.