UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-04-20 15:14

Magas színvonal és pécsi győzelem az Ifjúsági Vízilabda Karneválon

Sok színvonalas mérkőzés, remek hangulat és végletekig kiélezett döntő jellemezte az U15-ös korosztálynak Szombathelyen megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karnevált. A tizenkét csapatos torna első helyét végül a Pécs gárdája szerezte meg.

pecsbvsc1
pecsbvsc1
Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Szerdától péntek estig tartott a szombathelyi városi sportuszodában az AVUS által lebonyolított Ifjúsági Vízilabda Karnevál. A nyolc magyar csapat mellett négy külföldi alakulat is részt vett a tornán. Az együtteseket két csoportba osztották, ahol az azonos helyen végzők a zárónapon helyosztókon dönthették el a végső sorrendet. A két csoportgyőztes, a Pécs és a BVSC rendkívül izgalmas döntőt vívott. A fordulatos meccs vége előtt 40 másodperccel a baranyaiak újabb gólt szereztek, ezzel 9–8-ra vezettek, de a vasutasoknak még volt idejük egy támadásra, fel is értek az ellenfél kapuja elé, sőt két lövéssel is próbálkoztak, de az eredményen már nem tudtak módosítani. Kezdődhetett a kupagyőztes ünneplése, az alaphangot a pécsi edzők meg is adták, hiszen egyből a medencébe vetették magukat. Mindkét oldalon akadtak kiemelkedő teljesítmények. A pécsi csapatból az U15-ös Európa-bajnokságon való részvételt kiharcoló magyar válogatott csapatkapitánya, a torna legjobb játékosának választott Gaszt Roland teljesítménye érdemel dicséretet, a BVSC-ből pedig a szintén korosztályos válogatott Mészáros Bálint pólózott magas szinten. „Ami igazán pozitív oldala volt a tornának” – kezdte értékelését Vincze Balázs, a torna 358-szoros válogatott főszervezője – hogy alsó- és felsőházi csapatok találkozhattak egymással, és nem feltétlenül papírforma-eredményekkel zárultak a mérkőzések. A bajnokság ötödik helyét elfoglaló Pécs úgy nyerte meg a kupát, hogy legyőzte a magyar tabellán előtte álló UVSE-t, majd a BVSC-t is. A jó erőkből álló, végül bronzérmes spanyol együttes ellen is nyerni tudtak, így nem mondható, hogy surranópályán kerültek volna a döntőbe. A végén az edzők örömükben a vízbe repültek, ez is igazolja, hogy izgalmas csatákon, magas színvonalú mérkőzéseken vannak túl, és nagy győzelemként élték meg a sikert. Főszervezőként ennek különösen örülök.” A torna színvonalát az is jól tükrözi, hogy a meccseket az a Csanádi Zsolt és Berki András vezette, akik az elmúlt bajnoki döntőben a Ferencváros–Szolnok összecsapást is fújták. A főszervező szerint a játékvezetés mindig érzékeny pontja egy utánpótláskupának, de a minőségi bírók jelenléte a játékost, az edzőt és a szurkolót is nyugalommal tölti el, mondván megfelelő kezekben van az irányítás. Vincze Balázs mindenkitől kellemes visszaigazolásokat kapott. „Izgalmas, jó mérkőzéseket láthattunk. Az összes visszajelzés kedvező volt a csapatok részéről. Ez arra sarkall minket, hogy folytassuk a szervezést, és elgondolkodjunk azon, hogy esetleg 16 csapatosra bővítsük a tornát. Mindenesetre most ez a 12 csapat kényelmesen elfért az uszodában és nagyszerű hangulatot teremtett.”  

IFJÚSÁGI VÍZILABDA KARNEVÁL, SZOMBATHELY Végeredmény 1. Pécs 2. BVSC 3. Molins (spanyol) 4. Szolnok 5. UVSE 6. Kecskemét 7. Szentes 8. AVUS 9. Monza I. (olasz) 10. Sopron 11. Kuhat (finn) 12. Monza II. (olasz) Legjobb játékos: Gaszt Roland (Pécs). Legjobb kapus: Anthoni Barnabás (AVUS). Gólkirály: Gerard Jill (Molins)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.