UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-04-22 15:31

Asztalitenisz-vb: Fehér (19) és Hartbrich (19) is a főtáblán!

Mind a két 20 év alatti magyar lány bejutott a budapesti felnőtt asztalitenisz-világbajnokság 128-as táblájára az egyes selejtezőjének csoportköréből. Fehér Orsolya (19) és Hartbrich Leonie (19) is megnyerte a trióját.

KkB − utanpotlassport.hu Hasonló esélyekkel vágott neki a csoportkörnek a két 19 éves asztaliteniszező, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie a budapesti felnőtt-világbajnokság egyes selejtezőiben. Fehér ellenfele a hármas csoportban a világranglista 160. ausztrál, Melissa Tapper és az elefántcsontparti Christine Kamenan volt, aki még sosem szerepelt világversenyen, tehát a ranglistán sem szerepel. Hartbrichnak a lajstrom 163. helyezettjével, az iráni Maszid Asztarival és a skót Alisa Khaliddal kellett szembenéznie, akit az elefántcsontparti játékoshoz hasonlóan nem jegyeznek a világranglistán. A lányoknak meg kellett nyerniük a triójukat ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a 128-as táblára.

Hatalmas csata után kvalifikálta magát Hartbrich Leonie a budapesti felnőtt-vb főtáblájára
Hatalmas csata után kvalifikálta magát Hartbrich Leonie a budapesti felnőtt-vb főtáblájára
Vasárnap mind a ketten 4:0-ra nyerték triójuk első mérkőzését. Igaz, a kötelezőt hozták Kamenan és Khalid legyőzésével. Fehérnek jöhetett hétfőn az ausztrál, míg Hartbrichnak az iráni. Kettejük közül Leoninénak volt nehezebb a dolga: egy szett ide, egy szett oda − így zajlott a párharc egészen 3:3-ig, remek csata volt. A végjátékot egyértelműen a magyar leány bírta jobban, a szettet 11:6-ra, a mérkőzést pedig 4:3-ra nyerte meg, ezzel csoportelsőként jutott be a főtáblára! Orsolya végig uralta a Melissa Tapperrel szembeni ütközetet; 2:0-ra, majd 3:1-re is vezetett, végül 4:2-es sikert ért el, tehát ő is a legjobb 128 között folytathatja.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST, 1.−2. NAP Egyes selejtezőjének csoportmeccsei Lányok A 45-ös csoport Fehér Orsolya−Christine Kamenan (elefántcsontparti) 4:0 Fehér Orsolya−Melissa Tapper (ausztrál) 4:2 A 47-es csoport Hartbrich Leonie−Alisa Khalid (skót) 4:0 Hartbrich Leonie−Maszid Asztari (iráni) 4:3 Mind a két magyar továbbjutott a főtáblára!

  További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.