UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-24 13:42

Olaszországban nyertek U14-es tornát a Vasas Akadémia kosaras leányai

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Velencében az U14-es húsvéti leánykosárlabda-tornát, amelyen öt ország nyolc csapata vett részt. A megméretés a Vasas Akadémia győzelmével ért véget.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A pasaréti U14-es leány kosárlabdázók először a TSMOKI Minsk együttese ellen léptek pályára a Velencében, 19. alkalommal megrendezett húsvéti tornán, és magabiztosan nyertek 90−38-ra.

A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében Forrás: Vasasbasket.hu
A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében Forrás: Vasasbasket.hu
“Az első mérkőzésünkön kilencórás buszos utazás után léptünk pályára, de meglepően frissen mozogtak a lányok. Keményen és agresszíven védekeztek a fehéroroszokkal szemben, a lepattanó vagy szerzett labda után pontos indításokkal, hamar tetemes előnyre tettek szert” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit a Vasasbasket.hu-nak. A budapestiek ezután a hazai alakulattal, a Reyer Veneziával csaptak össze, és némiképp szorosabb csatában, de sikerült 95−78-as diadalt aratniuk. A folytatásban a Selezione Friuli 2006 (81−44), a Selezione Veneto (67−38) és a ZKK Zagreb (58−57) sem okozott különösebb gondot, így a Vasas megérdemelten hozhatta haza a trófeát. „A döntőben az a zágrábi csapat várt ránk, amely ellen az idei, soproni nemzetközi tornán ötpontos vereséget szenvedtünk. Igyekeztünk kizárni a játékból a horvátok száznyolcvanhét centis centerét. Ennek eredményeképpen a nyolcadik percben megkapta a harmadik személyi hibáját, lecserélték, és végre bejutottunk a trapézon belülre, tehát ziccerekből is tudtunk kosarat szerezni. Rengeteget ütköztek és harcoltak a lányok a magasabb és erősebb horvátok ellen, de okosak és türelmesek voltak a támadásban, ennek köszönhettük a győzelmet – összegzett a vezetőedző. A versenyen részt vett a Soproni Darazsak Akadémia második számú alakulata is, amely a nyolcadik helyen zárt.

U14-ES NEMZETKÖZI TORNA, VELENCE A torna végeredménye: 1. Vasas Akadémia 2. ZKK Zagreb 3. UMANA Reyer Venezia 4. Selezione Veneto 5. TSMOKI Minsk 6. TTP Riga 7. Selezione Friuli 2006 8. Soproni Darazsak Akadémia/B

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.