UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-26 11:21

Bajusz Brunó (17) a nyártól a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti

Újabb korosztályos válogatott játékos szerződtetését jelentette be a Bajnokok Ligájában szereplő MOL-Pick Szeged együttese. Az egykori Tisza-parti klasszis, Bajusz Sándor fia, a 17 éves – egyébként természetesen szegedi nevelésű – Brunó nyáron Juan Carlos Pastor legénységéhez csatlakozik.

B. V./UP-infoA nyáron újabb fiatal játékossal erősíti meg a keretét a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata. A szegedi nevelésű kapus, Nagy Martin (20) és a szintén a következő évadtól érkező ifj. Rosta Miklós (20) után a nem egészen 18 esztendős Bajusz Brunó is a Tisza-partiak nagycsapatához kerül. Csak úgy, mint Nagy és Rosta esetében, az ifjúsági válogatott balszélső előtt remek példa áll a családban, hiszen édesapja az egykori szegedi közönségkedvenc, Bajusz Sándor. Brunó a januári nemzetközi szünetben, a macedón Bitola elleni edzőmérkőzésen már bemutatkozhatott Juan Carlos Pastor csapatában.

Bajusz Brunó édesapja nyomdokaiban: nyártól a MOL-Pick Szeged felnőttcsapatát erősíti Fotó: Kocsi Alíz/pickhandball.hu
Bajusz Brunó édesapja nyomdokaiban: nyártól a MOL-Pick Szeged felnőttcsapatát erősíti Fotó: Kocsi Alíz/pickhandball.hu
A héten pedig bejelentették a 2019/20-as évadtól már a szegediek első számú együttesét erősíti, ami természetesen hatalmas megtiszteltetés a fiatal játékos számára. „Egyik legnagyobb álmom valósult meg azzal, hogy nevelőegyesületem első csapatához kerülök mondta Bajusz Brunó a klub hivatalos honlapjának.A télen már eltölthettem néhány hetet a kerettel, akkor mindenki nagyon kedves volt, és minden segítséget megkaptam, ezért alig várom már, hogy újra lehetőséget kapjak.” Az ifjúsági bajnokságban 22 mérkőzésen 85-ször eredményes játékos édesapjára és az örökségére is kitért. „Nem könnyű ezzel a névvel játszani, mert mindenki hozzá hasonlít, de most nagyon izgalmas és vonzó kihívás előtt állok. Erre koncentrálok elsősorban.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.