UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-04-27 20:41

Tassi Attila pontszerzéssel, Nagy Dániel dobogóeséllyel kezdett a Hungaroringen

A 19 éves Tassi Attilát (Honda) a pontszerző 15. pozícióban intették le a kockás zászlóval, míg a szabadkártyásként rajthoz álló Tenke Tamás (23, Cupra), a Zengő Motorsport újonca a 24. lett a Hungaroringen a túraautó-világkupa-hétvége (WTCR) első versenyén. A legjobb magyar Michelisz Norbert lett, ő a 10. helyen zárt. Az Európa-kupában (TCR Eu) Nagy Dánielnek minden esélye megvan arra, hogy vasárnap dobogóra álljon.

K. T. I. − utanpotlassport.hu Tassi szenzációsan kezdett pénteken, s az első szabadedzésen még a harmadik leggyorsabb volt a mezőnyben. Ezt követően viszont fokozatosan visszaesett, a második tréningen a hetedik, az igazán fontos időmérőn pedig már csak a 18. legjobb volt. Nem csoda, ha a vasárnapi második és harmadik futam előtt épp ebben szeretne előre lépni a 19 esztendős magyar.

Tassi Attila Forrás: WTCR oscaro
Tassi Attila Forrás: WTCR oscaro
„A holnapi naptól jobb időmérőt remélek” – tekintett előre Tassi a leintést követően, elárulva, a harmadik körben egy szerencsétlen ütközés miatt megsérült az autója, innentől pedig nem tudott száz százalékon teljesíteni. „Összeértem Mehdi Bennanivel. Rám húzott a tizenhármas kanyarban. Szerintem azt hitte, hogy nem vagyok ott. Megsérült a felfüggesztés, így kilencven fokban el kellett forgatnom balra a kormányt, úgy mentem egyenesen, mondanom sem kell, ez a bal kanyaroknál különösen problémás… Kemény volt, főleg az utolsó kör. A tizenötödik helyről még lett volna esélyem előrelépni tizennegyediknek, de nem akartam túl nagy kockázatot vállalni. A levezető körömön így is lett egy lassú defektem, szóval tényleg a határon voltam” – tette hozzá. Az első futamon az argentin Néstor Girolami (Honda) rajt-cél győzelmet aratott, a második a francia Yvan Muller (Lynk & Co), a harmadik a szintén argentin Esteban Guerrieri (Honda) lett. A második és a harmadik versenyre vasárnap 15.30-kor és 17 órakor kerül sor. A WTCR-hétvége részeként rajtolt el a TCR Európa-kupa, a tervek szerint a Michelisz Norbert által alapított M1RA két autóval is indult volna, de végül csak Nagy Dániel (21) állt rajthoz, mert a német Luca Engstler (19) technikai okokból nem tudott részt venni az időmérőn. Nagy a szabadedzéseken mutatott jó formája után (második lett az első tréningen) a 8. helyet szerezte meg a vasárnapi első futamra, míg a második versenynek –a fordított rajtrácsnak köszönhetően – a harmadik pozícióból vághat neki. „Sosem voltam még ilyen stresszes egy kvalifikáció előtt. Harmincnyolc autó indult, a Hungaroring pedig nem egy hosszú pálya, így nehéz mindig tiszta körülmények között futni. Úgy éreztem, nem csak rajtunk múlik, hanem a szerencsén is, hogy lesz-e tiszta körünk. A csapat jól tette a dolgát, a nyolcadik hely összességében teljesen rendben van. Holnap mindkét versenyen meccsben leszünk a pontokért, a második futamon pedig minden esélyünk meglehet a dobogóra” – értékelt Nagy, hozzátéve, hogy az a három-négy tized, ami elválasztotta a leggyorsabbaktól, egy kis szerencsével benne lehetett volna a legjobb körében. „Vegyes érzéseim vannak, de vasárnap a pódiumért támadunk” – jelentette ki a Facebook-odalára feltöltött videóban a 21 éves magyar, aki egy évvel ezelőtt a WTCR-mezőnyben szabadkártyás pilótaként dobogóra állhatott a Hungaroringen. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.