UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-04-29 13:00

Nagy-dobogó és erős pontszerzések a Hungaroringen

A 21 éves Nagy Dániel egy haramadik és hatodik helyet szerzett a Túraautó Európa-kupa (TCR Europe) szezonnyitóján a Hungaroringen. Egy kategóriával „feljebb”, a világkupában (WTCR) a 19 éves Tassi Attila mindhárom magyarországi futamon pontszerző lett – legelőkelőbb helyezése egy nyolcadik pozíció volt.

Nagy Dániel sokáig vezetett a Hungaroringen (Fotó: tcr-series.com)
Nagy Dániel sokáig vezetett a Hungaroringen (Fotó: tcr-series.com)
K. T. I – utanpotlassport.hu Nagy Dániel az első hétvége után 54 ponttal, holtversenyben a harmadik helyen áll a TCR Europe-ban. Ehhez a M1RA 21 éves pilótájának az első futamon egy hatodik, a másodikon, félig vizes pályán, egy harmadik pozíció kellett – utóbbin kis szerencsével győzhetett is volna. „Lentről indultunk, még ha az első szabadedzésen a második helyen is végeztünk. Ott a pályaismeret még érvényesült. Hoztunk utána néhány rosszabb döntést, szerencsétlen szituációkba is keveredtünk, így óriási megkönnyebbülés, hogy összességében mégis a pódiumon tudtunk zárni” – értékelt a M1RA oldalán Nagy Dániel. Nagy az első futamon elért hatodik hely után – a fordított rajtrácsnak köszönhetően – a harmadik pozícióból rajtolt a délutáni versenyen. „Reméltük, hogy száraz marad az idő, mert az kedvezett volna nekünk. Jó néhány körön át tartott is. A rajtom jól sikerült, rögvest élre tudtam állni, és a biztonsági autó után is jól sikerült a rajt. Picit meg is tudtam lógni, de egyre több lett a víz a pályán, és volt egy olyan fél kör, amikor egyértelművé vált számomra: a Peugeot és az Audi már annyival gyorsabb mögöttem, hogy a szinte biztosnak tűnő győzelem elúszott, és harmadik hely lett belőle – egy nagyon-nagyon küzdelmes harmadik hely.” „Elképesztően jó érzés a Hungaroringen versenyezni és dobogóra állni. Mindig bizsereg mindenem. Most jön egy kisebb ünneplés, de hétfőtől – na jó, keddtől – vissza a rendes kerékvágásba, és kielemezzük az adatokat.”
Tassi mindhárom WTCR-futamon pontot szerzett (Fotó: MTI)
Tassi mindhárom WTCR-futamon pontot szerzett (Fotó: MTI)
A világkupa-sorozatban Tassi szombaton egy 15. hellyel nyitott. Vasárnap aztán remekelt, és az első versenyén a tizenhetedikről egészen a nyolcadikig jött előre. A harmadik futamon 14. lett. „Számomra nyilvánvalóan a második verseny volt a hétvége legjobb futama. A körülmények is kedveztek nekem, a félig száraz, félig nedves aszfalton talán valamivel jobban tudtam a megfelelő íveken autózni, mint a többiek. A hétvége összességében nem volt rossz, de vannak olyan apró részletek, melyeket a csapattal együtt még ki fogunk elemezni a folytatásban" – értékelte a hétvégét Tassi. A Honda 19 éves versenyzője ezzel két hétvége és hat verseny után az összetett 18. helyén áll. A legeredményesebb magyar a 34 éves Michelisz Norbert volt a hétvégén, ő a WTCR-záróversenyen dobogóra állhatott: második lett.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.