UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-01 21:06

Mind a három szakágban van magyar továbbjutó az asztaliteniszezők ifjúsági és serdülő spanyol nemzetközi bajnokságán

A spanyol nemzetközi bajnokság első napján az ifjúsági asztaliteniszezők álltak az asztalok mögé. Párosban Both Olivér és András Csaba folytathatja a legjobb nyolc között, míg egyesben András Csaba és Dari Helga van még versenyben.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Véget ért a Platja d’Aro-i spanyol nemzetközi bajnokság első versenynapja, amelyen az ifjúsági asztaliteniszezőké volt a főszerep. A legtovább a budapesti felnőtt-világbajnokságot is megjárt András Csaba, valamint Both Olivér alkotta párosunk jutott. A legjobb 32 között könnyedén, 3:1-re győztek le egy hazai kettőst, majd a folytatásban a spanyol Miguel Nunez és a német Mike Hollo egységét is felülmúlták (3:1), így csütörtökön az elődöntőbe jutásért léphetnek asztalhoz.

Both Olivér (balról) és András Csaba negyeddöntőbe jutott Spanyolországban Fotó: Nagy Jácint
Both Olivér (balról) és András Csaba negyeddöntőbe jutott Spanyolországban Fotó: Nagy Jácint
Huzsvár Erik és Szántosi Dávid párosban a 32-es táblán fejezte be a megméretést, miután 3:1-es vereséget szenvedett a kanadai Terence Yeung és a tajpeji Huang Jan-cseng duójától. Dari Helga és Drabant Anita az első mérkőzésén magabiztosan, 3:1-re győzött egy spanyol kettős ellen. A folytatásban 2:1-re is vezettek az Anastasia Bondareva, Franziska Schreiner duóval szemben, ám a németek összeszedték magukat, és végül 3:2-es sikerrel kiejtették a mieinket a legjobb 16 között. Egyesben Kishegyi Ákosnak, Szántosi Dávidnak és Huzsvár Eriknek a főtáblára kerülésért bizonyítania kellett a selejtező csoportkörében, amelyből csoportonként csupán a legjobb kettő kvalifikálja magát a legjobb 64 közé. Szántosi Dávid volt az, aki szettet sem tudott nyerni szerdán, tehát csoportnegyedikként búcsúzott. Kishegyi Ákosnak sikerült legyőznie az osztrák Lorenz Purstingert (3:1) az első körben, ám a folytatásban alulmaradt a Puerto Ricó-i Angel Naranjóval (2:3), valamint a spanyol Juan Perezzel szemben (1:3), így harmadik lett a kvartettjében, kiesett. Csakúgy, mint Huzsvár Erik, aki egy nyertes (a portugál José Magalhes ellen, 3:1), és két vesztes ( a spanyol Iker Gonzalez és a mexikói Dario Arce volt az ellenfél, s az eredmény 2:3 és 1:3) párharccal maga mögött csoportharmadikként köszönt el az egyes küzdelmeitől. A lányok mezőnyéből Drabant Anita három verességgel nem jutott tovább, Dari Helga ugyanakkor második lett, miután 3:2-re felülmúlta a mauritiusi Jalim Nandeshwarét, és 3:0-ra a spanyol Carmen Lozanót. Helgát csak a portugál Joanna Lopes tudta legyőzni (3:0). Dari aztán a 16 közé is bejutott, mivel 4:2-re jobbnak bizonyult az orosz Ljubov Tencernél. Both Olivérnek is orosz pingpongossal kellett szembenéznie a főtábla első körében – nem bírt Nyikita Moszkovval (1:4). További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.