UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-03 20:45

Tovább menetelhet a spanyol nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon ifjúsági fiúcsapatunk

Csak az ifjúsági fiúknak sikerült feljutniuk a főtáblára a Platja d’Aro-i spanyol nemzetközi bajnokság korosztályos csapatversenyeinek selejtező csoportköréből. A serdülő fiúk és lányok egyaránt másodikok lettek triójukban.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A csapatverseny selejtezőinek csoportköreié volt a főszerep a Platja d’Aro-i ifjúsági és serdülő spanyol nemzetközi bajnokságon. A magyar alakulatok közül csupán az ifi fiúknak sikerült továbbjutniuk a nyolcas táblára. Hozzá kell tennünk: nem volt egyszerű dolga senkinek, hiszen a hármas csoportokból csupán egy mehetett tovább.

Both Olivér bravúrja kellett az ificsapat továbbjutásához Forrás: MOATSZ
Both Olivér bravúrja kellett az ificsapat továbbjutásához Forrás: MOATSZ
Az András Csaba, Both Olivér és Kishegyi Ákos alkotta hármas először a spanyolokkal nézet farkasszemet. A mieink közül mindenki hozta a saját meccsét, tehát könnyed, 3:0-ás sikerrel lépték túl az első akadályon. A folytatásban viszont sokkal nehezebb feladat várt rájuk, hiszen az orosz válogatottal kellett megmérkőzniük. Különösen azok után, hogy az egyesek főtábláján András és Both egyaránt orosz pingpongossal szemben maradt alul. A párharcot Csaba kezdte, ám simán kikapott (3:0) Damir Ahmetszafintól. Both ugyanilyen arányban tudott győzni, egyenlített. Kishegyi Ákos alulmaradt, András viszont hatalmas csatában versenyben tartotta az együttest; 3:2-re felülkerekedett Artyom Tyihonovon. Minden azon múlott, hogy Both hozza-e a csatát Ahmetszafinnal szemben. Olivér nagyot küzdött, és ezt bizonyítja, hogy 2:1-ről hozta vissza, majd nyerte meg a meccset. A magyar csapat tehát továbbjutott. A serdülő fiúknak (Huzsvár Erik, Szántosi Dávid és Balogh Bence) nem volt elegendő, hogy a spanyolok alakulatát maguk mögé utasították (3:0), mert a második meccsükön, a franciáktól vereséget szenvedtek (3:0), így kiesetek. Csak úgy, mint a serdülő lányok. Volentics Anna, Adamik Csenge és Balogh Kíra alkotta trió sikerrel vette ugyan az első akadályt a spanyolokkal szemben (3:0), ám a csehekkel szembeni mérkőzést 2:1-es előnyből 3:2-re elveszítette, így búcsút kellett intenie a versenynek. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.