UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-04 22:09

A magyar ifjúsági asztalitenisz-csapat ezüstérmet szerzett a spanyol nemzetközi bajnokságon

A spanyol nemzetközi asztalitenisz-bajnokság negyedik napján a csapatversenyek főtáblás szakaszát, valamint a serdülők egyes és páros selejtezőit bonyolították le. Az András Csaba, Both Olivér és Kishegyi Ákos alkotta magyar ifjúsági válogatott meg sem állt az ezüstéremig. Egyesben Szántosi Dávid és Huzsvár Erik kvalifikált a főtáblára.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Hatalmasat ment ifjúsági fiúcsapatunk a Platja d'Aro-i spanyol nemzetközi bajnokság pénteki versenynapján. Az András Csaba, Both Olivér és Kishegyi Ákos alkotta trió óriási csatában jutott tovább csoportjából elsőként (a spanyolokat és az oroszokat legyőzve). Szombaton, a főtáblán sem hagyott fel jó teljesítményével az együttes: a negyeddöntőben 3:2-re múlta felül a spanyolok harmadik számú alakulatát.

Both Olivér és András Csaba párosban és csapatban is ezüstérmes lett Spanyolországban Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
Both Olivér és András Csaba párosban és csapatban is ezüstérmes lett Spanyolországban Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
A legjobb négy között aztán könnyedén, 3:0-val kerekedtek a moldovai-brazil vegyes csapat fölé, így az esti programban érkezhetett az aranycsata. A döntőben megint „keverék” hármassal kellett szembenéznie a mieinknek; olasz-franciával. András Csaba nagy küzdelemben 2:1-es előnyről veszítette el a meccsét a francia Guillaume Alcayde ellen. Both Olivér a szépítés lehetősége előtt állt, ugyanakkor nem bírt az olasz Carlo Rossival; ő is 2:1-es vezetés után szenvedett vereséget. Kishegyi Ákoson volt a világ szeme, ám az olasz John Oyebode túl nagy falatnak bizonyult (3:1). A magyar csapat ezzel nagyon értékes ezüstérmet tudhat magáénak. András Csaba és Both Olivér pedig a páros után újabb számban szerzett második helyet. A negyedik versenynapon a serdülő pingpongosok egyes selejtezőjének csoportküzdelmei is megkezdődtek. A kvartettekből a legjobb két játékos kvalifikált a főtáblára. A magyarok közül hat sportolóból ez kettőnek sikerült. Huzsvár Erik mind a három mérkőzését behúzta: Rafael Kong (portugál) 3:1, Alexis Koruaichi (francia) 3:0, Aimar Chamorro (spanyol) 3:1). Szántosi Dávid csoportmásodikként folytathatja a bajnokságot: a spanyol Izami Morát múlta felül 3:2-re, és a német Lleyton Ullmannt is ugyanilyen arányban győzte le. Balogh Bence csoportja bronzérmeseként a vigaszágon folytathatta, ahol első meccsét 3:1-re megnyerte a spanyol Izani Morával szemben. Adamik Csenge és Balogh Kíra negyedik, Volentics Anna pedig harmadik lett kvartettjében, tehát mindhárman búcsúzni kényszerültek. A fiú serdülőpárosunk, Balogh Bence és Szántosi Dávid simán, 3:0-ra (11:6, 11:9, 11:7) verte az olasz duót a legjobb 32 között, így vasárnap a nyolcaddöntőben folytathatja a kettős. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.