UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-05-05 16:58

A budapesti fiatalok domináltak a serdülő tőrvívóbajnokságon

Szerény indulói létszám mellett többnyire a fővárosi versenyzők örülhettek a serdülő tőrözők magyar bajnokságán. A Törekvés fiatalja, Kalocsai Luca duplázott. Az egyetlen vidéki siker a szigetszentmiklósi Bagdány Albert nevéhez fűződik.

Kalocsai Luca (középen) egyéniben és csapatban is nyert a serdülő ob-n Forrás: torkevesvivas.hu
Kalocsai Luca (középen) egyéniben és csapatban is nyert a serdülő ob-n Forrás: torkevesvivas.hu
B. V./UP-infoNehéz lenne azt mondani, hogy mamutmezőny gyűlt össze a serdülőkorú tőrözők budapesti országos bajnokságán. A fiúk mezőnyében csupán harminchárom, a lányok között pedig negyvenhárom fiatal ragadott fegyvert. Egyéniben nagy meglepetések nem történtek. A ranglistavezető Bagdány Albert érvényesítette a papírformát: a szigetszentmiklósi vívót még csak megszorongatni sem tudták a főtáblán, a legszorosabb asszóját Skorka Csongor ellen vívta a döntőben, akkor 15:9-re győzött. A lányok viadalán is kis híján diadalmaskodott a ranglistaelső. Csakhogy a csomorkányi versenyző, Wolf Eszter visszalépésre kényszerült a finálé előtt, így a Kalocsai Luca örülhetett magyar bajnoki címet. A csapatversenyeken a fővárosiak domináltak a pástokon és a dobogón is. A fiúk között a Budapesti Honvéd, a lányok mezőnyében a Törekvés fiataljai ünnepelhettek vasárnap. Így Kalocsai Luca duplázott a hétvégi seregszemlén.

SERDÜLŐ TŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk. Egyéni: 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklósi TE), 2. Skorka Csongor (FTC), 3. Tabajdi Zsombor (Budapesti Honvéd) és Tóth Zsombor (FTC) Csapat: 1. Budapesti Honvéd (Guba Zétény, Rakonczai Csaba, Tabajdi Zsombor, Takács Kornél), 2. Szigetszentmiklósi TE, 3. FTC Leányok. Egyéni: 1. Kalocsai Luca (Törekvés), 2. Wolf Eszter (Csomorkány), 3. Marosi Gréta (Törekvés) és Sperka Jázmin (Budapesti Honvéd) Csapat: 1. Törekvés (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Kovács Réka, Marosi Gréta), 2. Budapesti Honvéd, 3. UTE

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.