UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2019-05-06 11:59

Öttusa: ezüstérmes a Guzi Blanka, Kardos Bence kettős a székesfehérvári felnőtt világkupaversenyen

Óriási meglepetésre ezüstérmes lett a Guzi Blanka és Kardos Bence alkotta, juniorkorú vegyes váltó a székesfehérvári felnőtt világkupaversenyen. A fiatalok elsősorban a kombinált számban nyújtott remek teljesítményüknek köszönhetően állhattak fel a dobogó második fokára.

L.S./UP-infoJuniorkorú versenyzőink, Guzi Blanka és Kardos Bence is megmérettek a székesfehérvári felnőtt világkupaversenyen. A fiatalok a vegyes váltók küzdelmében álltak rajthoz, és sokáig a középmezőnyben helyezkedtek el: úszásban a 6., vívásban a 16., lovaglásban a 10. helyen zártak. A kombinált szám előtt így a 11. pozícióban álltak, és nem sok esélyük volt az éremszerzésre...

Jelentős meglepetést okozott a Guzi, Kardos kettős Székesfehérváron Fotó: pentathlon.hu/Buza Virág
Jelentős meglepetést okozott a Guzi, Kardos kettős Székesfehérváron Fotó: pentathlon.hu/Buza Virág
A futás-lövészet azonban mesésen alakult, Guzi felzárkózott a második helyre, majd Kardos is remekelt, megőrizte a pozíciót. Az ifjak így felállhattak a dobogó második fokára, míg a jóval rutinosabb Alekszejev Tamara, Regős Gergely kettős hetedikként zárt. „Az érdekes az egészben az, hogyha egyetlen párost indíthattunk volna, akkor nem az újdonsült ezüstérmes egység lett volna az. Guzi Blanka és Kardos Bence nagyszerű teljesítményt nyújtott egy nagyon kiélezett versenyben. Az Alekszejev, Regős páros is jól ment egész nap, nagyon közel volt a dobogóhoz, mindössze kisebb hibák miatt csúsztak a hetedik helyre” − összegzett Kállai Ákos szövetségi kapitány a pentathlon.hu-n. „A kombináción kívül nem volt kiemelkedő számunk, de jól teljesítettünk. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen szép eredményt érünk el, én azonban mindig úgy állok oda a versenyekhez, hogy a maximumot hozzam ki magamból, és végig küzdeni kell” – értékelt Guzi. „Blanka jól futott és jól is lőtt, nekem a lövészetem akadozott, mégis bíztam benne, hogy meg tudom tartani a pozíciónkat. Azért még szoknom kell a nagy versenyek hangulatát” – tette hozzá Kardos. A mix váltók versenyét a Pien Jü-fej, Han Csia-hao kínai kettős nyerte, míg a bronzérem a Gintare Venckauskaite, Justinas Kinderis litván duónak jutott. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.