UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-09 14:14

Horváth Bálint elhagyja a Rögle BK jégkorongcsapatát

A magyar jégkorong-válogatott 20 éves csatára, Horváth Bálint négy év után távozott a Rögle BK együttesétől, és a svéd harmadosztályú Tyringében folytatja pályafutását.

UP-infoA 20 éves jégkorongozó, Horváth Bálint ebben a szezonban bemutatkozott a felnőttválogatottban. A fiatal csatár 2015 óta a neves klub, a Rögle BK utánpótláscsapataiban játszott. Tavaly hét, idén egy alkalommal szerepelt svéd élvonalbeli alapszakaszmeccsen, és egyszer a rájátszásban is jégre lépett. Most azonban úgy döntött, hogy nyártól a harmadik vonalban szereplő Tyringe csapatának játékosa lesz.

Horváth Bálint (jobbról) a svéd harmadosztályban folytatja Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Horváth Bálint (jobbról) a svéd harmadosztályban folytatja Forrás: jegkorongszovetseg.hu
„Beszéltem a Rögle vezetésével, és elmondták, nem akarnak megtartani a következő szezonra. Olyan klubhoz kerülök, amelynek nagyszerű létesítményei vannak. Kis településről van szó, ahol a hoki része a mindennapi életnek. Ilyen helyen könnyű lesz csak a játékra koncentrálni” – mondta Horváth. Év közben kölcsönben a harmadosztályú Kristianstads együttesében is szerepelt, és az volt a terve, hogy a következő idényt is itt tölti, ám ez együttes feljutott az Allsvenskanba, a másodosztályba. Ez nem jelenti azt, hogy nem kap lehetőséget ott is. „Ha jól teljesítek a Tyringében, akkor idény közben is felhívhatnak a Kristianstadsba ” – árulta el Bálint. Szót ejtett róla, hogy a Tyringe együttesének célja ugyanaz, mint az övé: jó szezont futni, bejutni a rájátszásba. A játékos a nyári alapozás egy részét szülővárosában, Győrben végzi, aztán visszatér Svédországba. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.