UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-05-12 20:05

Hét egyesülethez került tizenegy arany a serdülő kötöttfogású birkózó országos bajnokságon

Második alkalommal rendezték meg a Filus Sándor emlékversenyt, amely idén a serdülők kötöttfogású országos bajnoksága is volt Soltvadkerten. A versenyen 11 súlycsoportban 151 birkózópalánta próbált szerencsét. A legeredményesebb szakosztály az Esztergomi BSE lett.

Borosi Henrik megnyerte a kötöttfogású országos bajnokságot Fotó: Huszár Márk
Borosi Henrik megnyerte a kötöttfogású országos bajnokságot Fotó: Huszár Márk
UP-info Közel 50 egyesület képviseltette magát az idei, soltvadkerti serdülő kötöttfogású birkózó országos bajnokságon, amelyen 11 bajnoki címért küzdöttek a fiatalok. Az aranyérmek hét egyesülethez kerültek, miután duplázott az Esztergomi BSE, a Diósgyőr, az ESMTK, a Kertvárosi SE is, és rajtuk kívül egy-egy első helyezettje lett a Vasas SC-nek, a Püspökladányi NSE-nek és az Egri VSE-nek. A csapatpontverseny rendkívül szoros volt, végül a négy érmet és egy ötödik helyezést nyerő esztergomi csapat a érdemelte ki az győztesnek járó díjat. Mögötte egy ponttal maradt le a Diósgyőr, míg a harmadik a harmadik helyet az ESMTK szerezte meg.

SERDÜLŐ KÖTÖTTFOGÁSÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SOLTVADKERT A győztesek 38 kg: Tótok Péter (Vasas SC) 41 kg: Czuczor Dominik (Esztergomi BSE) 44 kg: Lévai Levente (Esztergomi BSE) 48 kg: Botos Dominik (Diósgyőri BC) 52 kg: Takács Zsolt (ESMTK) 57 kg: Kovács Olivér (ESMTK) 62 kg: Rein Vilmos (Kertvárosi S) 68 kg: Kis Krisztián (Kertvárosi SE) 75 kg: Szinay Csaba (Diósgyőri BC) 85 kg: Darabos László (Püspökladányi NSE) + 85 kg: Borosi Henrik (Egri VSE) A csapatverseny végeredménye 1. Esztergomi BSE 25 pont 2. Diósgyőri BC 24 pont 3. ESMTK 22 pont

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.