UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-12 11:22

Jégkorong: a Svérdországban légióskodó Horváth Bálint (20) nagyon gyors bajnokságba kerül

„Nagy dolognak tartom, hogy nem kellett klubot keresnem, hanem a Tyringe vezetői kifejezetten engem akartak” – nyilatkozta a Jégkorongblognak Horváth Bálint néhány nappal átigazolása után. A 20 éves támadó beszélt arról is, hogy mit vár magától első felnőttévében és milyen előrelépési lehetőségekre számíthat.

UP-infoFebruárban pályafutása során először kapott meghívót a felnőtt jégkorong-válogatott a 14 éves kora óta Svédországban edződő támadó, Horváth Bálint. A 20 éves játékos karrierje a napokban újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis megkötötte első profi felnőttszerződését, a Rögle BK-tól a harmadosztályú Tyringe SoSS gárdájába igazolt.

Horváth Bálint pályafutása első felnőttévére készül Fotó: Lasse Mauritzson
Horváth Bálint pályafutása első felnőttévére készül Fotó: Lasse Mauritzson
„Mindenképpen olyan csapathoz akartam szerződni, amelyben sok jégidőt kaphatok – nyilatkozta a Jégkorongblognak Horváth. – Volt ajánlatom a másodosztályból is, ám a Tyringe vezetői kifejezetten engem akartak. Ők kerestek meg, mert úgy gondolták, pontosan beleillenék a csapatba. Ezt nagy dolognak tartom, hogy nem nekem kellett klubot keresnem. A hasonló korú játékosok kint vagy ügynökkel szerződnek, vagy maguk készítenek videókat a meccseikről, és azokat küldözgetik ide-oda. Szerencsére nekem ezzel nem kellett törődnöm.” Arra kérdésre pedig, hogy ettől kezdve mi vár rá, és mit vár magától élete első felnőttszezonjában, a következőképpen felelt: „Az anyagi lehetőségektől függően akadnak profi és félprofi csapatok, amelyekben nagyon sok fiatal játszik, miután kiöregednek a junior korosztályból. Éppen ezért nagyon gyors a  bajnokság, és közben tanulni is lehet az idősebb, tapasztaltabb játékosoktól is. A Tyringe ráadásul farmcsapata a másodosztályú Kristianstadsnak, ahol kölcsönben már játszottam korábban, így megvan a lehetőségem a feljebb lépésre is. A magam részéről minél hamarabb fel akarom venni a felnőtt hoki ritmusát, stabilizálni a helyemet a csapatban, és persze gólokat, pontokat szerezni.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.