UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-05-12 13:22

Tenisz: a 18 éves Makk Péter megszerezte idei második tornagyőzelmét

Játszmát sem vesztve gyűjtötte be idei második tornagyőzelmét a 18 éves Makk Péter. Az ausztriai Villachban rendezett juniorversenyen megszorongatni sem tudták, a döntőben a szerb Hamad Medjedovicsot ütötte ki 6:0, 6:4-re.

UP-info A márciusi szlovákiai tornagyőzelme után újabb elsőségnek örülhetett a magyar teniszsport egyik nagy ígérete, Makk Péter. A 18 éves játékos ezúttal az ausztriai Villachban mutatott remek formát egész héten.

Makk Péter újra tornát nyer, ezúttal Villachban diadalmaskodott Forrás: huntennis.hu
Makk Péter újra tornát nyer, ezúttal Villachban diadalmaskodott Forrás: huntennis.hu
A döntőig vezető négy mérkőzésen gyakorlatilag megszorongatni sem tudták. Két osztrák, egy cseh és egy német riválist múlt felül. A „legizgalmasabbra” a negyeddöntő sikeredett, a német színekben versenyző Benito Sanchez Martinezt 6:4, 6:4-re múlta felül. A fináléban a harmadik kiemelt szerb Hamad Medjedovics várt a második helyen rangsorolt magyar fiúra. Az elsöprő 6:0-s első játszma után a másodikban 6:4-re győzött, így idén másodszor nyert  ITF-juniorversenyt a korosztályos világranglista 61. helyezettje. Rossz hír azonban, hogy a most megszerzett pontok a Roland Garros kiemelésébe már nem számítanak bele, így Makk Péter Tóth Amarissához hasonlóan a selejtezőből vághat neki a párizsi juniorviadalnak, Nagy Adrienn viszont a főtáblán kezd. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.