- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A Final Four-diadal után küzdelmes meccsen nyert az Eger ellen a leány junior kézilabda-válogatott

Pál Tamara négy másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt az Eger ellen Fotó: Cseh Péter/MKSZ [1]

Pál Tamara négy másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt az Eger ellen  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

B. V. – utanpotlassport.hu [2] Nem jutott sok pihenő a leány junior kézilabda-válogatott játékosainak a budapesti Final Four szombati döntője után. A Papp László Budapest Sportarénából a Népfürdő utcai Elektromos csarnokba „költözött” a csapat, amely a felnőttélvonalban utolsóként végző Eger együttesét fogadta hétfő délután.

Az első húsz percben úgy alakult a meccs, ahogyan azt az évadban eddig látottak alapján várhattuk, magabiztos előnyre tettek szert a fiatalok, 10–4-re vezettek az Eszterházy SC ellen. Utána viszont megállt a gépezet, és visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek, a félidőben már csak két gól volt a válogatott előnye (13–11).

A szünet után is folytatódott az egriek jó játéka, olyannyira, hogy a 46. percben már néggyel is vezetett Debre Viktor csapata. Innen azonban még visszajött a Golovin-csapat, és az őrült hajrát is Pál Tamaráék bírták jobban. A Győri Audi ETO KC 18 éves irányítója négy másodperccel a dudaszó előtt szerezte meg a győztes gólt, és ezzel tovább nyújtotta a juniorválogatott győzelmi szériáját (27–26).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ELEKTROMOS CSARNOK
Leány juniorválogatott–Eszterházy SC 27–26 (13–11)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.