UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-05-13 14:01

Atlétika: Superman-vetődéssel diadalmaskodott Infinite Tucker (20) az amerikai egyetemi bajnokságon

Szinte berepült a célba Infinite Tucker, a Texas A&M 20 esztendős futója. Az ifjú atléta a Délkeleti Konferencia (SEC) egyetemeinek versenyén, a 400 méteres gátfutás fináléjában hihetetlen vetődéssel biztosította be győzelmét főiskolai csapattársa, Robert Grant ellen.

UP-info - utanpotlassport.huNem mindennapi jelenet játszódott le Texasban, ahol a Délkeleti Konferencia (SEC) egyetemeinek atlétikai bajnokságát rendezték. A 400 méteres gátfutás fináléjában Infinite Tucker és Robert Grant, a Texas A&M két versenyzője fej-fej mellett haladt az utolsó gátat követően, mígnem előbbi bevetődve repült át a célvonalon, megnyerve ezzel a döntőt.

Tucker vetődése eredményesnek bizonyult Fotó: Texas A&M
Tucker vetődése eredményesnek bizonyult Fotó: Texas A&M
Tucker keresztneve ugyan magyarul végtelent, határtalant jelent, az biztos, hogy a 20 esztendős atléta nem a „végtelenbe és tovább”, hanem szimplán édesanyjához szeretett volna „repülni”. „Az utolsó gát fölött becsuktam a szemem, s amikor pillanatokkal később kinyitottam, édesanyámat láttam a célvonalnál. Csak a nyakába akartam ugrani, és megölelni őt. Mindent kiadtam magamból, úgy mentem át a célvonalon, hogy nem maradt bennem semmi” – nyilatkozta a futam után Tucker. Érdekesség, hogy főiskolai vetélytársa, Grant korábban már legyőzte Tuckert, aki úgy fogalmazott, elege volt már a második helyezésekből. A konferenciabajnokságot a férfiak mezőnyében a Lousiana State University, míg a női mezőnyben az Arkansas nyerte. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.