UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-16 20:25

Labdarúgás: a legmagasabb szintű utánpótlásedzői diplomáért utazik Írországba Gyarmaty Attila, a DVTK 15 éveseinek mestere

Gyarmaty Attila, a DVTK U15-ös csapatának edzője felvételt nyert az Ír labdarúgó Szövetség által szervezett UEFA Elite Youth A tanfolyamra: ezen a képzésen lehet megszerezni a legmagasabb szintű utánpótlásedzői végzettséget, s a szakember bízik benne, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjti majd be annak érdekében, hogy a jövőben egyre több és több diósgyőri nevelésű futballistát láthasson a magyar közönség.

UP-info – utanpotlassport.hu Gyarmaty Attila, a DVTK U15-ös csapatának vezetőedzője a közeljövőben az Ír labdarúgó Szövetség által szervezett UEFA Elite Youth A tanfolyamon érhet fel a „csúcsra”, azaz gyűjtheti be az utánpótlásban megszerezhető legmagasabb edzői diplomát.

Gyarmaty Attila  az utánpótlásban megszerezhető legmagasabb diplomára hajt Fotó: DVTK
Gyarmaty Attila az utánpótlásban megszerezhető legmagasabb diplomára hajt Fotó: DVTK
„A sportág és a generációk állandóan változnak, így nekünk is folyamatosan képeznünk kell magunkat, naprakésznek kell lennünk, főleg az utánpótlás terén, hiszen rohamosan fejlődik a labdarúgás” - mondta a szakember. A tréner kiemelte, az ír szövetség delegációja a közelmúltban Magyarországon járt, a Miskolcon zajló munkáról pedig pozitív visszajelzések jöttek, most pedig, ahogyan ő fogalmazott, rajta a sor, hogy bizonyítson. „Több országból jönnek majd kollégák, akikkel rengeteg hasznos tapasztalatot tudunk majd cserélni. Számos új szemléletet ismerhetek meg, angol és spanyol szakemberek tartanak majd elődadásokat, valamint különböző akadémiákon zajlik majd a gyakorlati képzés. A kurzus december 6-án zárul, azaz bízom benne, hogy a Mikulás meghozza majd a diplomát.” Gyarmaty Attila ezzel a papírral a kezében akár akadémiai igazgató is lehetne, ő azonban egyelőre lépcsőfokról lépcsőfokra szeretne haladni. „Bízom benne, hogy folytatódik Diósgyőrben az a tendencia, hogy egyre több fiatal  mutatkozhat be a felnőtt csapatban.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.