- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A felnőtt párbajtőr-válogatottból csak Muhari Eszter jutott tovább a 64-es táblára a dubaji világkupa-versenyen

Muhari Eszter egyedüli magyarként jutott tovább a 64-es táblára Dubajban [1]

Muhari Eszter egyedüli magyarként jutott tovább a 64-es táblára Dubajban

UP-info Lehengerlő évet tudhatott már ez idáig is maga mögött a 16 esztendős párbajtőröző, Muhari Eszter: egyéniben és csapatban is kadét Európa-bajnoki címet szerzett Foggiában (előbbiben először, utóbbiban másodszor védett címet), nem sokkal később, a lengyelországi Torunban életében először világbajnoki címet ünnepelhetett. Ráadásul 2019-ben megnyerte a kadét, a junior és felnőttkorosztályban is az országos bajnokságot.

Az már korábban kiderült, hogy Muhari már az idén bontogathatja szárnyait a felnőttek között is, hiszen kiharcolta az indulási jogot a „nagyok” Európa-és világbajnokságára is.

Minden jel arra mutat, hogy nem elégedik meg ennyivel az ifjú vívó: most az olimpiai kvalifikációs-sorozat dubaji állomásán, a világkupa-verseny első napján remekelt; egyedüli magyarként jutott a csoportkörből tovább a legjobb 64 közé.

A világranglista 77. helyén jegyzett Muhari a hetes számú csoportban kapott helyet, ahol legyőzte az amerikai Amanda Pirkowskit, a német Patricia Derrt, a dél-koreai Sinhee Lee-t, a szingapúri Bernardette Lee-t és a kazah Tamila Muridovát. Muhari csupán a lajstrom 24. helyezettjétől, a svájci Angela Kriegertől szenvedett vereséget.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.