UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-05-18 12:16

Tassi Attila a múlt héten még érettségizett, most világbajnokok ellen ül autóba

A túraautó-világkupa történetének legfiatalabb versenyzője, a mindössze 19 éves Tassi Attila múlt héten még az írásbeli érettségi feladataival próbált megbirkózni, majd előbb Szlovákiában, most pedig Hollandiában ült autóba a WTCR-ben, hogy világbajnokokkal mérje össze tudását. Zandvoortban az Origónak azt mondta, sokkal könnyebb felkészülni és teljesíteni az érettségin, mint a világbajnokokkal teli, Szupergrid elnevezésű mezőnyben helytállni.

UP-infoA 19 éves Tassi Attila a WTCR zandvoorti első szabadedzésén megszerezte az első helyet, a szombati időmérőn azonban csak a 22. lett a KCMG Honda Civic TCR-ével. A mezőny másik magyarja, Michelisz Norbert második legjobb hyundaiosként a 13. rajthelyet szerezte meg, amin javíthatott volna, ha utolsó gyorskörére készülve nem intik le piros zászlóval a kvalifikációt Tiago Monteiro balesete miatt − írja az Origo.hu.

Tassi Attila egy hete még érettségizatt, most világbajnokok ellen ül autóba (Fotó: Hell Energy Racing)
Tassi Attila egy hete még érettségizatt, most világbajnokok ellen ül autóba (Fotó: Hell Energy Racing)
Másfél perccel a vége előtt azonban befejeződött az időmérő, a mezőny nagy része így nem tudott javítani. A félórás etap összességében a Cyan Racing csapat Lynk & Co autóinak házi versenyét hozta, nem is csoda, hogy meglódultak a kínai vasak, mivel a teljesítménykiegyenlítő rendszer (BoP) hétközi módosításával visszakapták a 100 százalékos motorerőt, cserébe mindössze tíz kilóval lettek nehezebbek. Tassi a pénteki szabadedzések után azt mondta, a sűrű versenynaptár ellenére sikerült felkészülnie az érettségire, de így is volt tantárgy, amelyikkel meggyűlt a baja. „A matek nagyon nehéz volt, de még mindig nehezebb a világkupában versenyezni, mint leérettségizni. Az viszont igaz, hogy tanulni kell itt is, és ott is. Lassan kezdhetem majd a tanulást a szóbelire is, most viszont erre a hétvégére koncentrálok" − mondta a fiatal. Tassi Attila tehát a 22., Michelisz Norbert pedig a 13. helyről indulhat a 14.35-kor kezdődő hollandiai nyitófutamon. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.