UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-19 12:34

Labdarúgás: egy lépésre a bajnoki címtől és a nemzetközi szerepléstől az MTK Budapest U19-es együttese

Az U17-es Európa-bajnokságon szerepelt kulcsemberei nélkül is könnyed győzelmet aratott az MTK Budapest U19-es együttese a korosztályos élvonalban. A kék-fehérek Szombathelyen, az Illés Akadémia-Haladás vendégeként diadalmaskodtak 5−0-ra, így két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont az előnyük a Budapest Honvéd-MFA előtt.

UP-info - utanpotlassport.huA címvédő legyőzésével lépett nagyot a bajnoki cím felé az MTK Budapest U19-es együttese a korosztályos élvonalban. Pölöskei Gábor vezetőedzőnek ugyan még nélkülöznie kellett az U17-es Európa-bajnokságon remek teljesítményt nyújtott Zuigeber Ákost, Kosznovszky Márkot, Balogh Botondot és Kata Mihályt, a kék-fehérek elsősorban Babinszky Bence négy góljának köszönhetően 5−0-ra diadalmaskodtak Szombathelyen.

Magabiztos sikert aratott az MTK Budapest Szombathelyen Fotó: MTK Budapest/Facebook
Magabiztos sikert aratott az MTK Budapest Szombathelyen Fotó: MTK Budapest/Facebook
A korosztály aranyérmese elindulhat az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán: az MTK előnye két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a Budapest Honvéd-MFA előtt, így jó esély mutatkozik rá, hogy az agárdi akadémia története során először bizonyíthat az ifi BL-ben. Eddig a Puskás Akadémia kétszer, míg a Honvéd és az Illés Akadémia-Haladás egyaránt egyszer-egyszer szerepelt a sorozatban. Ha már Honvéd: a kispestiek 1−0-s sikerrel tartották életben reményeiket, Simon Miklós fiai Csörgő Viktor góljával győztek Felcsúton. A másik két meccsen szintén idegenbeli győzelem született, az FTC 3−0-ra diadalmaskodott DVTK ellen, míg a Debrecen 2−0-ra múlta felül a Győrt. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.